Kritiken mot Brynäs från sparkade sportchefen: ”Ska rulla ett huvud”

avFilip Durefelt

För två veckor sedan sparkade Brynäs sportchefen Stefan Bengtzén.

I en intervju med Hockeypuls riktar han nu kritik mot klubben vad gäller sättet han fick gå på.

– Jag sa: ”Säg som det är. Det ska rulla ett huvud”, säger Bengtzén.

Den 5 oktober meddelade Brynäs att Stefan Bengtzén tvingas lämna sin roll som sportchef i klubben, efter en tung inledning på säsongen och en dåvarande tolfteplats efter sju spelade matcher.

In kom i stället Andreas Dackell som tillförordnad sportchef, med uppbackning av klubbdirektören Michael Campese.

I en längre intervju med Hockeypuls berättar nu Stefan Bengtzén, med drygt två veckors distans till det hela, hur han ser på sättet han fick lämna Brynäs efter 4,5 år i klubben.

– Det kom som en blixt från klar himmel, säger han till sajten innan han får frågan om han tycker han blev utsedd till syndabock.

”Ett tecken på svaghet”

– Det är inget snack om det, precis så var det. Jag frågade om orsaken till att jag skulle få lämna och då sa de att de skulle förändra och bygga mer rätt. Då sa jag bara: "Säg som det är. Det ska rulla ett huvud".

– Någon skulle ta smällen för att utåt sett skicka en signal att man är handlingskraftig i Brynäs: "Vi måste kicka någon och Bengtzén har ett utgående avtal". Därför blev det jag. Det råder inga tvivel om det.

I det pressmeddelande som skickades ut om Bengtzéns entledigande gick att läsa att Brynäs redan i augusti bestämt sig för att inte förlänga det avtal som löper ut efter säsongen.

Något som Bengtzén inte kände till.

– Jag köper att man började planera för det, men jag tycker att det är svagt att man inte meddelat det till mig. Varför ska man gå ut efteråt och säga att man tog det beslutet då? Det är ett tecken på svaghet tycker jag.

1 av 2 | Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

God relation med Campese

Brynäs tidigare sportchef menar att hans relation med den relativt nye klubbdirektören Michael Campese var god.

– Jag har inte haft några bekymmer med honom eller någon annan i föreningen. Därför blev jag så oerhört förvånad över beslutet. Vad gjorde jag som gjorde att jag på fem minuter inte var behövd länge? frågar sig Bengtzén.

Efter avskedet från Brynäs hoppas Stefan Bengtzén på ett nytt hockeyuppdrag, men inte än på ett tag.

– Det har bara gått två veckor. Men jag anser mig absolut ha kraft och energi som gör att jag kommer att sätta tänderna i en ny utmaning inom hockeyn framöver. Det växer nog fram, men just nu vill jag landa i det här, säger han till Hockeypuls.

ARTIKELN HANDLAR OM