Inlånad från hockeyettan – avgjorde derbyt

Oskarshamn tog lätt seger mot Västervik

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN
IK Oskarshamns Janne Kivilahti.

Oskarshamn lånade in Janne Kivilahti från hockeyettan-laget Nybro.

I dag presenterade han sig för hemmapubliken med att bli derbyhjälte med dubbla mål mot Västervik.

Nu vill sportchef Per Kenttä försöka behålla succélånet.

Oskarshamn med sportchef Per Kenttä vid rodret har i vanlig ordning haft en stor spelaromsättning sedan förra säsongen. Sedan april har man kontrakterat 16 spelare och lånat in ytterligare två.

Och nybygget har blivit en succé. I dag besegrade man Västervik med xx- i derbyt och leder därmed hockeyallsvenskan med fem poäng före AIK och ytterligare en före trean Leksand.

Hjälte: det senaste beviset för Per Kenttäs fingertoppskänsla, Janne Kivilahti.

För när det stod klart att poängkungen Filip Svenningsson skulle missa matcher på grund av juniorlandskamper valde Kenttä att blicka mot närliggande hockeyettan-klubben Nybro och låna in deras nye poängspruta (17 poäng på 12 matcher i ettan).

”Väldigt tacksamma”

– Vi är väldigt tacksamma att Nybro släpper Janne till oss under de här två matcherna. Nybro är spellediga och tyckte att det kunde vara en bra erfarenhet för honom, sa Kenttä när värvningen var klar.

Och nog är det läge att vara tacksamma. Redan efter 4,35 blev Kivilahti helt ensam framför Västerviks mål och kunde sätta 1–0 och med 44 sekunder kvar av den första akten satte 26-åringen även 2–0 när han slog in en retur efter en snabb omställning.

Philip Rondahl skapade nerv med 2–1-mål i powerplay men Oskar Nilsson svarade 3–1 i powerplay, framspelad av bland andra Janne Kivilahti, och då orkade inte Västervik resa sig igen.

I stället satte Per Kenttäs första nyförvärv för säsongen, Markus Modigs, sitt första mål för året till 4–1 innan Västervik tröstmålade till slutresultatet 4–2.

Vill behålla Kivilahti

Sportchef Per Kenttä var så klart mycket nöjd över sitt lån.

– Haha, ja han tog verkligen chansen, säger han

Nu vill han undersöka möjligheten till en permanent flytt.

– Vi får ställa frågan och se hur Nybro ställer sig till den. De var sjyssta och lånade ut honom och nu får vi ta en dialog.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM