Färjestad i kris efter ny förlust

HOCKEY

KARLSTAD. Ny lagkapten och ny sportchef.

Men Färjestads kris fortsätter ändå.

– Det är inte så att jag jublar när jag hoppar ur sängen på morgonen, säger Linus Johansson.

Topptippade inför säsongen, men Färjestads start på hösten har doftat allt annat än guld. Mot Frölunda kom sjätte förlusten på de sju senaste matcherna.

– Det är tråkigt och jobbigt, men prestationen är ändå där så det är väl bra, säger assisterande lagkaptenen Linus Johansson. 

Färjestad var spelmässigt nog så bra som Frölunda, om än inte lika överlägsna som mot Mora senast. Ändå har det bara gett en poäng och efter åtta omgångar är man trea från slutet i tabellen. Efter ett tidigt lagmöte i början av säsongen där luften rensades så har det spelmässigt blivit bättre. Men poängen lyser till stor del med sin frånvaro. Johansson skrattar nästan uppgivet.

– Haha, ja… Det är otroligt svårt, jag vet inte vad jag ska säga.  Det är otroligt svårt att ha ett svar på varför, för vi krigar som idioter allihopa, men så får Frölunda ett mål i rätt läge helt enkelt. Vi sliter som idioter, det hoppas jag att alla märker. Men det grinar illa och det är tungt.

Mot Frölunda lyckades ändå Färjestad komma tillbaka. Efter bortalagets 1-3-mål i början av den andra perioden gjorde Karlstadlaget två mål på lika många minuter, och de såg ut att kunna gå mot säsongens tredje seger.

– Ja, där har vi ju 3-3, men så får de en utvisning med sig, och de har ett sånt bra powerplay så att har de tre chanser så gör de ett mål. 

Vad tog ni upp under ert möte?

– insatsen, framför allt i början då. Att vi åkte runt och kollade och hoppades att någon annan skulle göra något. Vi var tvungna att ta upp det på något sätt, även om det inte alltid var så. Men det var ett sätt att få igång adrenalinet, att man bråkar, får energi. Och jag tycker att vi gör en helt okej match i dag. Hade vi fått oavgjort, eller en vinst - det hade inte varit orättvist tycker jag. 

Alexander Johansson avsade sig kaptensbindeln inför Mora-matchen, och Mikael Wikstrand var mot Frölunda lagkapten för andra gången. Samtidigt har Thomas Rhodin kommit in som ny sportchef och Peter Jakobsson blivit general manager. Stora förändringar utåt sett, men Linus Johansson tonar ner det.

Har det märkts på något sätt?

– Nej, inte just nu. Alexander (Johansson) är ju fortfarande den han är, han matar på och snackar precis som innan. Jag tror att det är mer synligt för folk utanför som kollar på tröjan mer. Det gör inte vi spelare på samma sätt. 

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Så spelas SHL och kvalet till SHL 00:50
ARTIKELN HANDLAR OM