Poängkungen missar derbyt

HOCKEY

Sandberg kan tvingas operera handen

AIK:s poängkung Christian Sandberg, 23, missar derbyt mot Djurgården i morgon.

Forwarden har en inflammation i vänster handled och kan tvingas till operation.

– Jag har tejpat och kört, men sedan kommer man till en punkt där det inte går längre. Jag hämmas av skadan och kan inte skjuta ordentligt, säger han.

Foto: Christian Sandberg tvingas till vila på grund av en inflammation i handleden.

Christian Sandberg leder AIK:s interna poäng- och målliga med 15 poäng (9+6). Men om inte ett smärre under inträffar så missar han onsdagens derby i Globen.

– Han har en inflammation i handleden och kommer sannolikt inte att spela derbyt, säger AIK:s läkare Björn Waldebäck.

”Jag är jäkligt begränsad”

– Christian är en krigare som alltid ställer upp och kör, och han har varit fantastisk trots problemen, men nu funkar det inte. Han måste få vila för att det ska bli bättre, säger tränaren Roger Melin.

Sandberg gick på is 40 minuter in på gårdagens träning på Hovet, men deltog inte i några övningar utan åkte bara skridskor för sig själv. Han vill självklart inte missa derbyt, men inser att det förmodligen blir så:

– Det gör ont i handen, samtidigt som jag inte har någon kraft. Problemet uppstod för två månader sedan. Jag är jäkligt begränsad i det jag gör. Ska man spela match vill man känna att man kan gå för fullt, säger han.

Koppla in specialist

Att spela på sprutor är inget alternativ.

– Just nu är det smärtan som avgör. Teoretiskt sett kan han spela på sprutor, men det är inte så jäkla lyckat. Man kan inte stoppa in en spruta på vinst och förlust. Risken är att man förstör någonting om man spelar med bedövning, säger Björn Waldebäck.

– Självklart gör jag allt för att få spela ett derby, men samtidigt måste jag vara smart. Det är ganska många matcher kvar på säsongen, säger Sandberg.

När han kan komma tillbaka vet ingen.

– Vi ska koppla in en handspecialist på fallet. I värsta fall kan det behövas operation, säger Waldebäck.

ARTIKELN HANDLAR OM