Hjalmarsson: Finalen ska bli otroligt rolig

Foto: Hammer tackar fansen.
HOCKEY

CHICAGO. 22-årige Niklas Hjalmarsson från Eksjö i Småland kan bli den 27:e svensken i historien att vinna Stanley Cup.

– Jag har aldrig vunnit någonting i hela mitt liv så det känns som att jag förtjänat den underbara chansen, säger Chicago-backen till Sportbladet.

Det hjälpte inte att San Jose spelade förstklassig hockey och hade ledningen med 2-0 efter halva matchen.

Ungbloden i Chicago hittade, som vanligt, ett sätt att slå tillbaka och lyckades sent i går kväll, svensk tid, fullborda sin ”sweep” i den västra konferensfinalen med en 4–2-seger.

– Och vinner man fyra raka är det inget snack. San Jose är ett väldigt bra lag, men det är ingen tillfällighet att vi slår dem i de här täta matcherna, säger Niklas Hjalmarsson när vi träffar honom den lyckliga omklädningsumsröran efter slutsignalen.

”Vi ger oss inte”

Nu får han alltså, 22 år gammal, vara med om något som åtskilliga legendarer– till exempel Börje Salming, Mats Sundin och Markus Näslund – aldrig upplevt.

Han får spela Stanley Cup-final.

– Det så ska bli otroligt roligt, men jag har aldrig vunnit något i hela mitt liv så det känns som att jag förtjänat chansen, säger han.

Samtidigt understryker ”Hammer” att Hawks inte är nöjda ännu.

– Det var det första alla sa när vi kom in är. En runda till, en runda till. Vi ger oss inte förrän vi vunnit alltihop.

För San Jose väntar nu ännu en lång sommar av ruelse.

– Det spelar ingen roll om man åker ur i första eller tredje omgången. Det här känns alltid lika tomt. Det är den värsta dagen på hela året, säger en bedrövad Douglas Murray.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL