Efter bråket med tränaren – Corso spelar i kväll igen

HOCKEY

Senaste nytt i DITT lag: Luleåstjärna skadad, Laine tillbaka, 16-åring får chansen i Frölunda, skadebekymmer i Linköping, Lundström i Frölundas mål

Daniel Corso fick matchstraff senast – av tränaren Perra Johnsson.

Då hotade Timråstjärnan att lämna klubben. Men i kvällens match mot Skellefteå finns han med i truppen.

– Han var med på värmningen och blir han inte sjuk är han med, säger Perra Johnsson.

Här är läget i DITT lag inför kvällens omgång:

✓ Modo–HV71

Hemmalaget får klara sig utan den skadade Ole-Kristian Tollefsen och Kristian Forsberg. Byron Ritchie är avstängd. Därför får Jesper Olofsson, 18, göra elitseriedebut. Han bildar fjärdekedja med Anton Byström, 18, och Andreas Forsström, 19.

HV71 saknar fortfarande Jukka Voutilainen (rygg), Johan Björk (magsjuka), Lance Ward (paus från hockeyn) och Fredrik Bremberg (hjärnskakning). Men Jönköpingslaget kan få tillbaka två spelare.

– Jesper Thörnberg, som klev av i söndags, är aktuell för spel och Teemu Laine, som har varit förkyld och krasslig, är tillbaka i laget, säger HV71:s assisterande tränare Thomas Ljungbergh till Hockeyligan.se.

Simon Önerud kallades tillbaka från Oskarshamn i söndags och han spelar även i kväll.

✓ Timrå–Skellefteå

Mycket har kretsat kring Daniel Corso den senaste tiden. Efter att kanadensaren slagit sönder klubban mot sargen senast mot Djurgården skickade tränaren Perra Johnsson honom till omklädningsrummet. Det har spekulerats kring att Corso kanske kommer att lämna klubben, men i kvällens match är han med.

– Han var med på värmningen och blir han inte sjuk så är han med, säger Perra Johnsson till Sportbladet.

Har du och Corso haft något möte?

– Nej, det har vi inte, men kanske snart. Jag har inte träffat honom än. Jag var inte med på värmningen, säger Johnsson, som efter matchen mot Djurgården åkte hem till Karlstad.

Timrå har fortfarande stora skadeproblem. Magnus Åkerlund, Mikko Jokela, Elias Granath, Fredrik Sonntag, Fredrik Hynning och Gabriel Karlsson saknas.

Juha Pitkämäki vaktar kassen.

Skellefteå åker till Medelpad utan Yared Hagos. Backen Ivan Majesky har en mjukdelsskada och är tveksam till spel. Juniorerna Petter Granberg och Adam Pettersson kallas in som ersättare. Johan Forsberg är långtidsskadad.

✓ Södertälje–Frölunda

SSK:s Markus Seikola bröt näsbenet senast och kommer inte till spel, därför kallas Tim Heed hem från Växjö.

Petri Pakaslahti saknas sedan tidigare.

Klubben har sparkat Pekka Sarenheimo.

Frölundas Per-Johan Axelsson är tillbaka och Carl Klingberg som utgick senast är redo för spel. Däremot saknas den skadade trion Andreas Karlsson, Christian Bäckman Joel Lundqvist och magsjuke Linus Fagemo.

Därför får Sebastian Collberg, 16, för andra gången vara med under en elitseriematch. Han börjar som 13:e forward.

– Får han chansen kommer han att visa vilka spetskvalitéer han har. Han har ett enormt skott och tillhör definitivt de bästa 94:orna i landet, säger lagets assisterande tränare Stephan Lundh.

Mikael Johansson går in på Andreas Karlssons plats mellan Niklas Andersson och Tomi Kallio. Fjärdekedjan består av Johan Sundström, 18, Carl Klingberg, 19, och Victor Backman, 19.

Joakim Lundström står i mål.

– Johan (Holmqvist) hade två tuffa matcher i helgen och vi har två duktiga målvakter som båda måste få stå, säger Lundh.

✓ Djurgården–Luleå

Mathias Tjärnqvist är skadad och Nils Ekman är avstängd.

Dessutom har Djurgården lite småskavanker i truppen. Därför fanns i går juniorerna Mika Zibanejad och Marcus Sörensen med på träningen.

Luleås Niklas Olausson missar ännu en match på grund av sin onda rygg. Cam Abbott och Pierre Johnsson saknas också. Däremot är Anders Burström som varit krasslig redo för spel.

– Han är med och spelar i dag, säger Roger Åkerström, lagets assisterande tränare.

Anders Nilsson står i mål.

✓ Brynäs–Linköping

Brynäs saknar Magnus Kahnberg.

– Ljumsken är inte bra nog för att spela på tisdag och det är svårt att säga när jag kan vara tillbaka. Det kanske är mest realistiskt att jag är tillbaka efter decemberuppehållet, säger Kahnberg till Hockeyligan.se.

Thomas Greiss är tillbaka mellan stolparna.

LHC har förstärkt truppen med Jeff Ulmer. Detta för att laget har en del skador på forwardssidan. Andreas Jämtin har en handledsfraktur och blir borta en längre tid. Dessutom är det osäkert i fall Martin Laumann Ylven (sträckning i ljumsken), Pontus Petterström (foten) och Jari Tolsa (sjuk) kommer till spel i kväll.

– De finns med på bussen, men vi får se hur det blir. Vi hoppas, säger Linköpings assisterande tränare Magnus Hävelid.

Robin Persson och Andreas Pihl saknas sedan tidigare och ytterligare en back har lämnat återbud.

– Erik Andersson är sjuk, säger Hävelid.

Vem ställer ni i mål, Norrena eller Engstrand?

– Även där får vi se hur det blir.

ARTIKELN HANDLAR OM