Frölundas maratonresa – tar buss till Österrike

Publicerad:

Dick Axelsson: ”Det är inte alls kul...”

1 av 3 | Foto: MARKUS WULCAN
21 timmar på buss framför sig Axelsson ser inte fram emot bussresan.

GÖTEBORG. Spara pengar och förbättra lagsammanhållningen.

Därför tar Frölunda bussen till lägret i Österrike – en nätt tripp på 21 timmar enkel väg.

– Det är inte alls kul, säger Dick Axelsson, 26.

Bussentusiasten och nye tränaren Roger Rönnberg, 41, är av en helt annan åsikt.

– Jag älskar att åka buss! Det är det bästa jag vet förutom att vinna hockeymatcher. Ett perfekt sätt att stärka gruppkänslan.

Då tar ni bussen till Luleå också under säsongen?

– Det kan det nog bli om jag får bestämma, haha. Men det är säkert fler som vill vara med och tycka till om det, säger Roger Rönnberg innan han slänger in golfklubborna.

Hockey, klättring och paddling

Cyklar, roddmaskiner och viktskivor fick också följa med till Zell am See i Österrike. Strax efter klockan 11 i förmiddags rullade bussen ut från parkeringen vid Frölundas Campus i Göteborg. Samtliga spelare och ledare var med, inklusive kontraktslöse backen Pierre Johnsson. Väl på plats i alperna väntar fyra intensiva dagar med vanlig försäsongsträning och aktiviteter som klättring och paddling. Dessutom ska säsongens målsättning spikas.

– Vi ska lära känna varandra och skynda på processen att bli ett lag. Så slipper vi starta med det när vi samlas i augusti igen, säger Roger Rönnberg.

Att Frölunda väljer buss i stället för flyg beror inte bara på myspysfaktorn. Det är ett avsevärt billigare alternativ och Frölundas ekonomi är ansträngd.

– Det är klart att det blir någon krona, men huvudsyftet är inte att spara pengar utan att få ett äventyr och tajta till gruppen. Vi kommer att ha möten ombord, läsa böcker, titta på film och ha tävlingar, säger sportchefen Christian Lechtaler.

”Skönt när vi kommer fram”

Dick Axelsson har gjort en liknande resa med Färjestad.

– Det är tufft, inte alls kul kan jag säga. Det är tråkigt att åka buss, men det är skönt när vi kommer fram. Det ska bli jättekul att svetsa samman laget. Jag har ju bara varit med och kört sedan i måndags, men det verkar vara en fantastisk grupp, säger Axelsson.

Frölunda kommer hem igen på onsdag – efter ytterligare 21 timmar i buss.

– Det är bara att bita ihop, men det ska bli kul, säger Joel Lundqvist innan han knallar ombord med favoritkudden under armen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN