Klar för LIF – efter knäckebrödshånet

Mårtensson om omtalade videon

Här häcklar Viktor Mårtensson Leksand genom att banka sönder knäckebröd i en video.

Nu är forwarden klar för klubben.

– Det där var bara en rolig grej för att få folk att skratta, säger han till Sportbladet.

Viktor Mårtensson, 25, kommer till Leksand för att bidra med tuffhet. Det har både forwarden och sportchefen Tommy Salo klart för sig.

Jag sneglar mycket mot NHL och Viktor passar bra in i en speciel roll. Han tillför laget hårdhet. Han ska vara obekväm för motståndarna, säger Salo till Dalarnas Tidningar och fortsätter:

– Det handlar om att ge tydliga signaler – ingen ska få jävlas med oss.

Smulade sönder kex

Men att jävlas med Leksand var precis vad Mårtensson gjorde i Västerås. Grovjobbaren har under tiden i den allsvenska klubben spelat in flera häcklande videos om motståndarlag. Inför ett möte med Mora tacklade han sönder en Mora-klocka och när Västerås skulle möta Örebro smulade han sönder ett kexpaket, då Örebro brukar kallas för ”kexstad”.

Leksand har också fått sig en och annan skrapa. I ett klipp som spelades in hösten 2011 bankar Mårtensson sönder ett gäng knäckebröd – en tydlig men skämtsam passning till Leksand som är känt för just den varan.

– Ha ha, det där spelar ingen roll nu. Det var bara en rolig grej för att få folk att skratta. Det har alla förstått, säger Viktor Mårtensson till Sportbladet.

Öppnar för nya videos

Mårtensson menar att det inte varit hans egna idéer.

– Det är inte jag personligen, det är Västerås som ligger bakom det. Det är för att skapa uppmärksamhet kring matcherna, säger han.

Kommer du göra samma sak i Leksand?

– Vi får se, det beror väl på om deras medieavdelning gillar det.

Mårtensson ser snarare extra mycket fram emot att komma till dalaklubben.

– Jag kommer från Borlänge och det är bara fyra mil bort. Det känns nästan som att få komma hem och lira. Det är stort, säger Mårtensson.

Kontraktet är skrivet på ett plus ett år.

– Sommarträningen börjar på måndag men vi är precis klara med hockeyn i Västerås. Jag har ett vanligt jobb som fritidsledare här så jag ska ordna färdigt med det och sedan skynda mig till Leksand, säger Mårtensson.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN