Silfverbergs succé i comebacken

HOCKEY

Borta nära två månader – målskytt direkt

Foto: Silfverberg firar sitt 1-1-mål i comebacken.

NEW YORK. Jakob Silfverberg stod för en riktig succé-comeback i natt.

Han gjorde mål på Detroit Red Wings redan i ett av sina första byten.

– Och med det tog han luften ur Detroit, säger Anaheims coach Bruce Boudreau efter 5-2-segern.

Efter ha missat närapå två månader, och sammanlagt 24 matcher, på grund av en bruten hand var alltså Jakob Silfverberg tillbaka på isen när hans Anaheim i natt gästade Joe Louis Arena i Detroit.

Och comebacken kunde inte ha börjat bättre.

Redan 03.40 in i första perioden kollrade han bort landsmannen Niklas Kronwall och slog in en studs från kortplanket på Jonas Gustavsson – på halvvolley.

– Det var ett påpassligt mål Jakob gjorde och med det kändes det som att han tog luften ur Detroit, säger coachen Bruce Boudreau till AP.

Ja, verkligen.

”Som halshuggna kycklingar”

Det innebar visserligen bara 1-1, men Red Wings – som på grund av en hel uppsjö skador tvingades ställa upp med halva sitt farmarlag – klappade ihop helt och ankorna från Anaheim kunde utan att anstränga nämnvärt sig segla iväg till en 5-2-seger.

– Men det finns inga ursäkter, det här handlar inte om skador. Vi ränner runt som halshuggna kycklingar i egen zon och det håller inte. Det får vara nog med snack nu, vi måste göra någonting åt det, säger Niklas Kronwall till nhl.com.

Jakob Silfverberg såg i mitten av andra perioden ut att ha skadat sig i en hand igen. Han träffades illa av en puck och försvann grimaserande ut i omklädningsrummet, men dessbättre återvände den svenske stjärnan lite senare och slutförde matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL