Hockeyförbundet vinnare när SHL backar

HOCKEY

"Bra att det inte är en fråga på dagordningen"

Foto: Christer Englund.

SHL backar från sitt förslag om wild cards.

Ett välkommet beslut säger förbundsordförande Christer Englund:

– Det känns bra att den här frågan inte är kvar och stör på dagordningen, säger han till Sportbladet.

En veckas infekterad debatt räckte, sen backade SHL om det mest omdiskuterade förslaget om framtida förändringar, det om wild cards till högstaligan.

Ett besked som förbundsordföranden Christer Englund glatt tar emot:

– Det visar att man på ett klokt sätt tagit åt sig den kritik som varit från hockeyfansen. Jag tycker det är ett beslut som ligger i linje med den syn förbundet haft i frågan, att sportsliga kriterier ska ligga till grund för kvalificering, säger han.

Fortsätter diskutera

Ishockeyförbundet har i veckan haft ett möte med SHL för att diskutera de nya förslagen och att just det här beslutet kom nu tror Englund kommer öppna upp förhandlingarna.

– Vi har haft ett bra och konstruktivt samtal den här veckan. Det känns bra att den här frågan inte är kvar och stör på dagordningen, säger han.

Hur ser du på de återstående förslagen som varit uppe för diskussion?

– Det finns många saker där vi har en samsyn. Att ekonomiskt stärka lagen i högsta serien är en fråga vi har diskuterat tidigare, det räcker inte med en ekonomi i balans vi måste kräva mer av lagen i högsta serien. Hur och vilka nivåer är något vi måste fortsätta diskutera. Sen är frågan om lönegolv och lönetak inte en fråga för förbundet.

ARTIKELN HANDLAR OM