Sannys sågning av sparkade tränaren

HOCKEY

"Man kan inte gå och prata skit om klubben"

Foto: Sanny Lindström, tidigare spelare i FBK, är kritisk mot sparkade Andreas Johansson. Foto: Cmore.

I torsdags sparkade Färjestad Andreas Johansson.

Nu sågar klubbikonen och C More-experten Sanny Lindström FBK-tränaren:

– Man kan inte gå och prata lite skit om klubben, säger han.

Foto: Andreas Johansson.

Färjestads plötsliga sparkning av assisterande tränaren Andreas Johansson har varit veckans stora snackis i SHL. Sportbladet kunde avslöja att en stor del i beslutet var en schism om lagets bänkade veteraner Rickard Wallin och Christian Berglund.

Nu ger före detta FBK-backen, och numera C More-experten, sin syn på händelserna i sin förra klubb.

Och han kommer med skarp kritik mot Andreas Johanssons uppträdande:

– Någonstans handlar det om att vara lojal. Jag var uppskattad i Timrå och Färjestad och man representerar alltid sin arbetsgivare, 24 timmar om dygnet. Då kan man inte gå och prata lite skit om klubben, säger Lindström som stöttar Håkan Loobs beslut.

"Ett bra beslut"

– Det har kanske varit ett litet missnöje med Andreas, han är jätteduktig i detaljer och engagemang runt träningar. Men just kring matchcoachningen har han svårt att få ut det. Många blir lite små i spelet så jag tycker det var ett bra beslut.

– När jag kom till Färjestad sa en supporter att ingen är större än skölden. Då förstod jag inte riktigt vad han menade, men om någon person växer sig större än den skölden får man agera och det tror jag är vad som har hänt i det här fallet, säger Sanny Lindström.

ARTIKELN HANDLAR OM