FBK:s drömvärvning: ”Inte mått så bra”

Publicerad:

HOCKEY

Nygren om sin comeback

1 av 2

Karlstad. Här har ni Färjestads värvningsbomb.

I går kväll blev det klart att powerplayspecialisten Magnus Nygren lämnar AHL-laget Hamilton Bulldogs och gör comeback i SHL-klubben.

– Det har varit en tuff tid här borta och jag har inte hittat glädje eller motivation, säger backen till Sportbladet.

Till slut kom den – Färjestads spetsvävning. I går, i första periodpausen, aviserade Håkan Loob via jumbotronen i Löfbergs Arena att Magnus Nygren gör comeback i laget.

Under torsdagen ansluter han till laget och spelklar kan han i bästa fall bli redan på lördag. Sportbladet fick tag på Nygren när han satt i en taxi på väg till flygplatsen i går.

– Det känns jättebra att få komma hem och spela för Färjestad igen. Jag har haft en tuff tid här borta men på något sätt har jag lyckats spela bra hockey ändå. Men tyvärr har jag inte hittat någon glädje och motivation. Det håller inte i slutändan.

Utveckla.

– Jag har inte mått bra och det finns flera anledning till det som jag inte kan gå in på. Men delvis är det lite på sidan av hockeyn som det kanske inte riktigt fungerat. Då känner jag att det är lika bra att avsluta med flaggan i topp istället för att åka hem som en förlorare, säger Nygren som totalt lirat 16 matcher (1+7) med AHL-klubben.

”Kunde bett mig dra åt helvete”

Är NHL-drömmen krossad?

– Nej, absolut inte. Jag har fortfarande kontrakt med Montreal även över nästa säsong. Detta är en utlåning. De har kvar rättigheterna och vill inte släppa mig. Det är positivt, att de tror på mig. De hade lika väl kunnat be mig dra åt helvete om de hade velat.

Nygren var själv den som tog kontakt med FBK och gav klubben indikationer på att han var sugen på att vända hem.

– Men det är inget beslut som växt fram över en natt.

”Jag ska smeka klubbmärket”

Spelarna i FBK fick beskedet om värvningen efter matchen. Men sett till matchbilden så såg det ut som att de fått reda på det inför den andra perioden. Då slog hemmalaget till med två backmål – av två högerskyttar – bara minuterna efter att en högerfattad powerplayback blivit klar.

– Underbart. Det är så det ska vara. Ville Lajunen och Garrett Stafford är två bra spelare så jag är inte förvånad över att de nätade.

Vad är det första du ska göra när du kommer hem till Karlstad?

– Först och främst ska jag ta en dusch, för jag luktar nog inte så gott efter en lång flygresa. Sedan ska jag träffa nära och kära och leta efter ett boende. Efter det ska jag åka till hallen och smeka klubbmärket, säger Nygren.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN