Nykomlingen vann toppmötet

Publicerad 2013-10-10

Örebro avgjorde i förlängningen

ÖREBRO/STOCKHOLM. Örebro släppte in Brynäs i matchen efter två snabba puck-out-utvisningar.

Men nykomlingen avgjorde toppmötet i förlängningen.

– Det är trist att den avgörs på en sådan skitpuck, säger målvakten Johan Holmqvist.

Örebro har gjort succé i SHL. Inför dagens möte med serietvåan Brynäs låg nykomlingen trea i serien. Det såg länge ut att bli en ny trepoängare i Behrn Arena. Marcus Weinstock gav hemmalaget ledningen i slutet av den första perioden. Men 14 minuter in i andra perioden kvitterade Anton Rödin till 1-1.

Jared Aulin gav dock Örebro ledningen på nytt i den sista perioden och det såg ut att stå sig.

”Det får inte hända”

Men drygt tre minuter kvar åkte hemmalaget på två snabba utvisningar för puck-out och fick spela tre mot fem. Då kom kvitteringen. Johan Harju satte den med en och en halv minut kvar och tog matchen till förlängning.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det får ju inte hända, men ibland händer det. Det var trist att det händer så tätt inpå, säger Daniel Sondell.

Sondell avgjorde dock matchen i förlängningen och sköt två poäng till Örebro som nu ligger fyra i serien.

– Vi får vara nöjda med två poäng så som matchen blev. Att de gör mål när de får spela fem-mot-tre är självklart, säger Sondell.

Är det dags att sluta prata om Örebro i termer om "skrällar"?

– Haha, ni måste ju sälja era tidningar också. Jag tycker att vi har bevisat att vi är ett lag att räkna med. De andra lagen vet om att det är svårt att komma hit och slå oss.

”Det är för dåligt”

Målvakten Johan Holmqvist var inte lika nöjd.

– Det är trist att den avgörs på en sådan skitpuck. Jag tappade pucken och visste inte var fan den var. Man blir förbannad, säger han.

Förväntade du dig inte ett skott i det läget?

– Som målvakt måste man förvänta sig skott i alla lägen. Det är för dåligt. Det känns värdelöst att torska på det sättet.

Örebrotränaren Patrik Ross tyckte dock att hemmalaget skulle vunnit matchen under ordinare tid.

– Jag tycker inte att det var ett rättvist resultat alls. Vi förtjänade samtliga tre poäng. Vi äger matchen i 60 minuter och släpper in två mål i tre-mot-fem, säger han och fortsätter:

– Ingen hade nog protesterat om vi hade haft ledningen med tre eller fyra kassar halvvägs in i den andra perioden. Vi radade upp frilägen och två-mot-ett-lägen men fick inte till det. Och "Honken" var fantastiskt bra i målet.

Följ ämnen i artikeln