Magnus Wernbloms karriär är över

avDaniel Sjöberg

HOCKEY

”Känns rätt och riktigt skönt”

Magnus Wernblom, 35, lägger klubba, handskar och skridskor på hyllan. Den rutinerade Modo-forwardens karriär är över, men inte på grund av skada. Wernblom slutar på grund av svag form.

– Något eller mycket har inte stämt helt enkelt, säger Wernblom.

Foto: BILDBYRÅN
Magnus Wernblom.

Matchen mot Djurgården i går innan landslagsuppehållet blev Magnus Wernbloms sista som spelare i elitserien. Nu bekräftar han att karriären är över. Efter 4–3-segern mot Djurgården bestämde han sig definitivt.

– Det stämmer. Jag och sportchefen Erik Holmberg har i ett par veckors tid fört en dialog och efter matchen i måndags kväll kom vi tillsammans fram till det här beslutet, säger Wernblom till Modos hemsida.

Tung säsong

Wernblom återvände till Modo inför förra säsongen efter en tre år lång utflykt till Skellefteå AIK och han bidrog i fjol med 27 mål. Således bestämde han sig för att spela en säsong till, men i år har det gått tyngre. Han har bara gjort två mål och två assist på 17 matcher.

– Har man varit van att producera massor av mål och poäng har det förstås bidragit till beslutet. Men framförallt har det inte alls fungerat som jag hoppats, trott och vill att det ska fungera, menar Wernblom.

”Stor lättnad”

Och det är anledningen till att han nu lägger av. Magnus Wernblom har jobbat, men det har inte velat lossna och nu är det alltså över. Om det verkligen är för gott återstår att se. Han lämnar en liten lucka öppen.

– Beslutet som sådant och slutet som det nu blir är inget man hoppats på, tvärtom. Men som sagt, när jag väl kom fram till det hela var det en stor lättnad och det känns rätt och riktigt, säger han till Modos hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM