Vill till Rangers

HOCKEY

New York Posts hockeyexpert: Mats Sundin har varit i kontakt med klubben

NEW YORK. Glöm Vancouver, Montreal och Toronto. Mats Sundin vill spela i New York Rangers.

Enligt New York Post har den svenske superstjärnans agent stått i daglig kontakt med Manhattan-klubben senaste veckan.

Foto: tröjbyte? Mats Sundin sägs vara nära en övergång till New York Rangers.

Vancouver Canucks erbjuder honon motsvarande 128 miljoner kronor för två säsonger, Toronto Maple Leafs och Montreal Canadiens motsvarande 45 miljoner för en.

Men Mats Sundin är inte intresserad av någon av de klubbarna. Han vill spela i New York Rangers – även om det troligen innebär en betydligt beskedligare lön. Det hävdar i alla fall fall Larry Brooks, New York Posts hockeyorakel.

Enligt vad han erfar har ”Suddens” agent, J.P. Barry, den gångna veckan stått i ständig kontakt med Rangers klubbledning.

Några summor eller faktiska kontraktsförslag har inte diskuterats, men Barry ska ha gjort klart att den svenske superstjärnan är mycket intresserad av att få ha Madison Square Garden som hemmaarena.

Och intresset påstås vara ömsesidigt.

Kan bli förstecenter

Brooks menar att Rangers ser honom som potentiell förstecenter mellan Markus Näslund och ryssen Nikolai Zherdev.

Problemet är att klubben har mycket begränsat utrymme under lönetaket och för att kunna knyta Sundin till sig förmodligen måste avyttra backen Michal Rozsival, som så sent som i juni signerade ett kontrakt värt 32 miljoner kronor per säsong.

Intresse från Flyers

Men även om general managern Glen Sather lyckas iscensätta en sådan rockad har han knappast möjlighet att erbjuda ”Sudden” mer än mellan just 32 och 40 miljoner kronor.

Larry Brooks uppger att det finns ytterligare en klubb på den amerikanska östkusten Sundin kan tänka sig att spela för – Philadelphia Flyers.

General managern Paul Holmgren har, enligt New York Post, uppvaktat svensken aggressivt den senaste tiden.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL