Brynäs IF

”Han kunde slagit ihjäl Sundlöv...”

Av: 

PeO Larsson

HOCKEY

Mattias Petterssons egna ord om skandalen i Gävle – och varför han slog ned Andreas Jämtin

Utpekad som stora boven i skandalen i Läkerol Arena.

Nu berättar Brynäs materialförvaltare Mattias Pettersson, 35, om varför han gick till attack mot Andreas Jämtin i spelargången.

– Jag handlade instinktivt och i nödvärn. Han kunde ha slagit ihjäl Sundlöv.

Nej, krutröken efter säsongens största hockeybråk har inte lagt sig.

Efterspelet fortsätter i dag.

I lokaltidningarna Gefle Dagblad och Arbetarbladet ger i dag Mattias Pettersson, materialförvaltare i Brynäs, sin version om vad som hände de dramatiska sekunderna i Läkerol Arena i torsdagskväll.

Fick matchstraff

Kort bakgrund:

Jämtin, 25, LHC-stjärnan med det heta humöret, hade fått matchstraff efter en ful slashing på Brynäs retsticka Daniel Widing.

När Jämtin lämnar isen och är på väg in i den trånga spelargången stöter han på Michael Sundlöv, 43, sportchef i Brynäs. Men åsikterna om vad som hände inne i spelargången skiljer sig kraftigt – men att Sundlöv och Jämtin brakade ihop vet vi.

– Jämtin har fått berätta att han har rent mjöl i påsen och inte gjort något fel medan jag ska vara den som slagit honom och varit den stora skurken. Därför väljer jag att berätta precis som det var. Jag har barn och familj och tänker inte ta vad som helst, säger Mattias Pettersson till lokaltidningarna.

Här ger han sin version:

– Sundlöv står där inne och säger någonting till Jämtin samtidigt som han delar ut en lätt puff. Och här pratar vi verkligen om en lätt puff. Men Jämtin reagerar direkt och slår till honom med ett riktigt hårt slag som träffar över ögat. Så hårt att handsken flyger av.

Pettersson säger att han tror Jämtin ska fortsätta attacken på Sundlöv – och agerar.

– Jag fruktade det värsta för min chef och kompis som var helt försvarslös i det läget. Jag hann fram precis och träffade Jämtin på näsan med ett slag så han började blöda näsblod. Det var olyckligt och något jag ber om ursäkt för. Men jag står rakryggad för det jag har gjort, säger Pettersson till Gefle Dagblad och Arbetarbladet.

Dom nästa vecka

Vad som hänt om han inte gått emellan?

– Ja, jag vet faktiskt inte. Han kunde ha slagit ihjäl Sundlöv...

Brynäs gick i går ut med ett pressmeddelande, där både Sundlöv och Pettersson ber om ursäkt för sitt agerande och nu inväntar disciplinnämndens dom.

Den kommer på måndag eller tisdag.

Varken Sundlöv eller Pettersson finns med Brynäs ned till Ängelholm (ödesmatch mot Rögle, 16.00) i dag.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Brynäs IF