Hockeyallsvenskan

Kim Staal klar för Malmö Redhawks

Av: 

Jonatan Fast

HOCKEY

Danske landslagsforwarden presenterades i dag

Malmö Redhawks missade kvalserien med minsta möjliga marginal. Nu har jakten på revansch inletts: klubben har gjort klart med Kim Staal, 31, och Teemu Kesä, 27.

– Kim sade till mig att han kan spela i Tyskland eller Schweiz när han blir gammal, säger sportchefen Peo Larsson till sydsvenskan.se.

Danske landslagsspelaren Kim Staal är klar för Malmö Redhawks.

Danske landslagsspelaren Kim Staal är klar för Malmö Redhawks.

Foto: Bildbyrån

Den danske landslagsforwarden Kim Staal vet de flesta vem det är. Han har spelat elitseriehockey i ett flertal klubbar: Modo, Malmö, Linköping och HV 71. Finske backen Teemu Kesä är desto mer okänd. Förra säsongen spelade han i Odense.

”Är en tuffing”

– Det är en tuffing, jag har inte sett honom själv, men jag litar på vår tränare Göran Karlströms omdöme, säger Peo Larsson som även räknar med att få tillbaka Robin Weihager som avslutade säsongen i Norge.

– Han ska lämna besked på söndag, men jag tror att han skriver på.

Nya miljoner rullar in i klubben

Det rapporteras också om ekonomiska framsteg för den förut så ekonomiskt pressade klubben. 22 investerare satsar tillsammans elva miljoner kronor och på så sätt är konkurshotet avvärjt. Malmö Redhawks meddelade också på presskonferensen under torsdagen att man ska bolagisera verksamheten. Man har även säkrat spel i nya arenan för de fem närmaste åren: ett längre kontrakt med Percy Nilssons bolag har skrivits.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan