”Hoppas kunna fylla ett tomrum med Niklas”

avEmil K Lagnelius

HOCKEY

Leksand värvar ny back efter Huokkos avsked

Beskedet att Janne Huokko lägger skridskorna på hyllan hann knappt komma ut innan Leksand kunde presentera en ny back.

– Vi har gjort klart med Djurgården att Niklas Andersson är vår spelare resten av säsongen, säger sportchefen Patric Kjellberg till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN
Niklas Andersson lämnar Djurgården för Leksand.

Leksand har haft det tungt på skadefronten. Stjärnan Andreas Johansson hann knappt debutera innan han tvingades avsluta karriären och i dag kom beskedet att även backen Jan Huokko tvingas sluta.

– Vi misstänkte det här efter bilderna på magnetröntgen. Det är tråkigt för Janne och Leksands IF, säger Patric Kjellberg.

”Vill fylla tomrummet”

Redan i dag kan Leksand presentera en ny spelare på backsidan. Eller ny och ny? Niklas Andersson, 23, har varit utlånad till Leksand två gånger den här säsongen (åtta matcher) och spelade i tisdagens segermatch mot Björklöven, men kommer närmast från spel i Djurgården där han den här säsongen gjort sju matcher i A-laget och tre i J20-laget.

– Niklas är yngre än Huokko, som har stor erfarenhet och kvalité. Men vi hoppas kunna fylla ett tomrum med Niklas, säger Kjellberg.

Framtiden osäker

När det gäller Jesper Ollas, som är skadad efter ett skott på foten, är framtiden osäker.

– Han lider efter skottet han fick på sig. Det verkar vara ett brutet ben i foten. Men vi vet inte hur länge han blir borta, säger Kjellberg.

ARTIKELN HANDLAR OM