Nylander med personligt NHL-rekord i natt

avPer Bjurman

DENVER. I natt lossnade det äntligen för William Nylander.

Han stod för tre assist när Toronto såg till att Washington åkte på sjunde (!) raka förlusten.

– Jag skulle helst sett att det inte blir ett uppehåll just nu, säger den svenske stjärnan efter 6-3-segern.

Det var två förmodade topplag i saftig motvind som gick i clinch i Scotiabank Arena och båda var fast beslutna bryta den negativa trenden innan All Star-uppehållet.

Men bara Toronto lyckades.

Nicklas Bäckström såg visserligen till att ge gästerna ledningen i slutet av första perioden och i andra fixade Alex Ovetjkin 2-1 med sitt 37:e mål för säsongen – varmed han gick upp jämsides med Sergej Fedorov i toppen av ryska poängligan genom alla tider.

coMen sen var det bara Maple Leafs för hela slanten.

Nazem Kadri fullbordade ett hattrik, Auston Matthews prickade in sin första fullträff sedan början av januari och inte minst: William Nylander slog personligt NHL-rekord med tre assist.

Så kanske har det äntligen lossnat för den blågula begåvningen, som haft påfallande trögt med poängproduktionen sedan han sent omsider skrev på sitt nya kontrakt i början av december.

Enda abret:

Efter nattens omgång följer som sagt All Star-uppehållet – och därefter har Leafs sin så kallade ”bye-week”.

– Ja, jag är glad för det här, men jag skulle kanske helst sett att uppehållet inte kommer just nu, säger ”Lill-Nyllet” till Toronto Sun efter det som till slut blev en 6-3-seger.

Coach Babcock hoppas dock att både han och lagkamraterna ser till att njuta i sina mexikanska solstolar.

– Jag hoppas de har kul och inte tänker på hockey, men att de ändå kör några pass i gymmet att de är redo när de kommer tillbaka om tio dygn, säger han.

Regerande mästarna från DC har en del att fundera på under sin semester, för förlusten i natt var alltså ingenting mindre än sjunde raka.

– Det känns inte helt lyckat att gå på ledighet med ett sådant facit, men kanske är det precis vad vi behöver mentalt, säger Nicklas Bäckström till Washington Post.

– För det här har bara med arbetsmoral att göra. Vi måste börja jobba igen.

Foto: Frank Gunn / TT
William Nylander slog personligt NHL-rekord när Toronto slog Washington.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM