Fyra poäng av Johnsson i Torontos kross

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Andreas Johnsson och William Nylander agerade båda grillmästare när Maple Leafs stekte klen Anaheim-anka hemma i Toronto i natt.

Två mål och två assist blev facit för Johnsson – medan ”Lill-Nyllet” stod för ett mål och en assist.

– Jag har börjat spela på en nivå jag är nöjd med nu, säger Andreas efter 6-1-krossen.

”Maple Leafs lättaste på hela säsongen”.

Så beskrivs den i lokal media, Torontos knockout-seger i natt och för all del –  gästerna bjöd bara ögonblicksvis motstånd värdigt ett NHL-lag.

Men det förtar inte Andreas Johnssons och William Nylanders insatser.
Särskilt Johnsson var i kanonslag och stod för såväl två mål som två assist – och blev därmed blott tredje rookien den här säsongen (ja, han räknas fortfarande som sådan) att bokföras för fyra poäng i en och samma match.

– Jag var inte alls nöjd med första halvan av säsongen, men nu har jag åter börjat spela på en nivå jag är nöjd med, säger han till nhl.com.

– Det är i första hand mentalt, jag har mer självförtroende nu.

Foto: Nathan Denette / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

”Det börjar ordna sig”

”Lill-Nyllet”, som alltså också bidrog med ett mål och en assist, är belåten han med.

– Det börjar ordna sig, jag tycker det känns bättre och bättre hela tiden, säger han.

Det gör det inte för någon i Anaheim – som nu förlorat fyra raka, har 4-23 i målskillnad i de förlusterna och tycks befinna sig i fritt fall.

– Det här stinker. Jag har ingen lust att prata om det längre. Det är bara samma sak om och om igen. Så ledsamt, säger Rickard Rakell, som svarade för tröstmålet mot Toronto,

– Under alla mina år här har vi varit ett svårt att lag att spela mot. Det är helt uppenbart inte fallet just nu och nu måste vi ändra på det för tiden håller på att rinna ut.

Så här tävlar du om en NHL-resa med Sportbladet och Rizk.

Gör Per Bjurmans NHL-quiz på tio frågor och fyll i ditt namn och mejladress. Skriv också en motivering om varför just du ska vinna priset.

Om det finns flera med flest antal rätta svar avgör en jury från Sportbladet vilken motivering som är bäst.

Resan, som presenteras av Rizk, den 27 februari till 4 mars 2019 arrangeras av Sportbladet och Watch It Live och innehåller tur- och returflyg från Arlanda till New York, biljett till tre NHL-matcher samt fyra nätter på 4-stjärnigt hotell.

Klicka här för att läsa mer om resan.

Tävlingen avslutas 13 februari klockan 23.59. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinst kan ej inbytas mot kontanter. Vinnaren kontaktas via mejl och presenteras på sportbladet.se 15 februari.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad: