”Man märker att de inte har så kul”

Publicerad 2015-01-04

NY Rangers krossade Buffalo med 6–1

NEW YORK. Nattens hemmamatch mot Buffalo blev mest en formalitet – men samtidigt ett bra avstamp inför den blytunga Kalifornien-resa som väntar New York Rangers kommande vecka.

– Ja, det här satt bra innan de matcherna. Det blir ett riktigt test för oss mot tre extremt bra lag, säger målskytten Carl Hagelin till Sportbladet efter 6-1-segern.

Följ ämnen
NHL

Fajten mellan Rangers och Sabres i Madison Square Garden var avgjord redan efter tolv och en halv minut.

Då hade hemmalaget, bland annat efter tre snabba powerplay efter varandra, gått upp i 4-0-ledning – och ett Buffalo som hade spelat match natten innan och var blekt till och med för att vara Buffalo gav i praktiken upp.

– Ja, det var ingenting att snacka om. Det handlar om skillnad på manskap helt enkelt, säger Carl Hagelin när vi träffar honom efteråt.

– Man märker på dem, de har inte så särskilt kul just nu och efter den där inledningen blev det mest transportsträcka.

Till slut vann Rangers med 6-1, efter mål av både Hagelin och Jesper Fast, och som avstamp inför det som väntar nu satt den storsegern ändå fint.

– Absolut, det är perfekt att få ett sånt här resultat dagarna innan vi åker på säsongens kanske svåraste roadtrip. Vi ska möta Anaheim, LA och San Jose inom loppet av bara några dagar. Det kommer bli ett riktigt bra test för oss, det är tre extremt bra lag, säger ”Hagge”.

”Kommer nog vara speciellt”

Henrik Lundqvist håller med – men vet inte riktigt hur han känner inför att återvända till Staples Center, där han ju upplevde karriärens tyngsta nederlag i femte Stanley Cup-finalen för sju månader sedan.

– Men, vi får väl se hur det känns när vi kommer dit. Det kommer nog vara lite speciellt, säger han med ett snett leende.

Följ ämnen i artikeln