Örebro ute – räkna med förändringar

HOCKEY

Poängspruta redan överens med klubben

ÖREBRO. Utslaget ur slutspelet.

Nu inleds arbetet med att etablera Örebro i toppen av SHL.

Och räkna med att det blir en hel del förändringar i laget till kommande säsong.

– Men stommen i laget kommer finnas kvar nästa år, säger klubbens general manager Pontus Gustafsson.

Foto: Greg Squires.

Redan under sitt andra år i SHL tog sig Örebro direkt till slutspel efter att ha slutat sexa i tabellen. Men kvartsfinalen mot Växjö blev för tuff. Smålänningarna vann den sjätte matchen och är vidare till semifinal efter totalt 4–2 i matchserien.

Därmed är säsongen slut för Örebro, en säsong som visat att klubben är på väg att etablera sig i högsta serien.

Många spelare i dagens trupp är under kontrakt, men det kommer ändå att bli en hel del förändringar. En som inte ser ut att bli kvar är publikfavoriten Jared Aulin. Den tidigare poängmaskinen har haft det tuffare i SHL och i slutspelet har han stundtals varit petad. En annan som varit petad är den landslagsmeriterade backen Stefan Johansson. Han har ett år kvar på kontraktet, men här kan det bli att parterna skiljs åt redan efter den här säsongen.

"Inte kommentera"

– Som jag sagt innan så kommer jag inte att kommentera enskilda kontrakt. Först ska spelarna meddelas. Nu direkt efter det här uttåget är det mest tomhet man känner. Vi var inställda på att säsongen inte skulle ta slut i dag, säger klubbens general manager Pontus Gustafsson.

Samtidigt jobbar han nu hårt med att bygga laget ännu starkare till kommande säsong.

Hur ska Örebro agera för att etablera sig som ett topplag nästa säsong?

– Vi ska fortsätta på den inslagna vägen. Nu gäller det att vi tar ytterligare ett steg. Stommen i laget kommer att finnas kvar men sedan är det klart att man vill spetsa till laget.

Enligt Sportbladets uppgifter är det redan klart att Oskarshamns poängspruta Greg Squires är överens om ett tvåårskontrakt.

– Det är en riktigt bra hockeyspelare. Men som jag sagt, jag kommer inte att nämna några namn, säger Gustafsson.

Även på ledarsidan blir det förändringar. Enligt Sportbladets uppgifter blir inte den assisterande tränaren Håkan Åhlund kvar utan han ersätts av juniortränaren Lars Ivarsson.

– Den uppgiften kan jag bara passa vidare till Pontus Gustafsson. Vi har sagt att vi ska ta det efter slutspelet, säger Åhlund.

– Det är mer än vad jag har hört. Men absolut är jag sugen på att komma tillbaka som tränare på seniornivå, säger Ivarsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Örebro HK