Linköping gör mångmiljonförlust

avErik Karlsson

Foto: BILDBYRÅN

Trots sportslig framgång med en semifinalplats så blöder LHC ekonomiskt.

Klubben redovisar en förlust på 4,4 miljoner kronor för årets säsong.

– Helt klart är att vi måste se över hela verksamheten och ta höjd för alla osäkra delar så att vi inte hamnar i samma läge igen, säger ordförande Christer Mård till klubbens hemsida.

Linköping tog den långa vägen till semifinal via play in och sju matchers kvartsfinal mot Frölunda innan Skellefteå blev för svåra i semifinalen.

Men trots många hemmamatcher efter grundserien så visar det ordentligt med rött på sista raden.

Ökade kostnader

På sin hemsida meddelar klubben nu att man gjort en total förlust på 4,4 miljoner för verksamhetsåret.

– Vi hade stora sportsliga framgångar för flera av våra lag under årets sista två månader men tyvärr gav de inte det ekonomiska netto som vi räknat med och även erfarit tidigare, vilket tyvärr medgav ett negativt resultat med 2,8% av omsättningen för säsongen, säger ordföranden Christer Mård.

Pengar kvar i kassan

Anledningarna ska vara dåliga publiksiffror, minskade marknadsintäkter under grundserien samt högre utgifter för de övriga lagen i föreningen pekas ut som orsaker.

Nu väntar en grundlig genomgång av verksamheten inför kommande år:

– Helt klart är att vi måste se över hela verksamheten och ta höjd för alla osäkra delar så att vi inte hamnar i samma läge igen. Målet är självklart att ändå ha en slagkraftig sportslig verksamhet i LHC men se över alla kostnader, säger Christer Mård.

Helt tomt i kassan är det dock inte, LHC har fortfarande 5,6 miljoner i eget kapital.

ARTIKELN HANDLAR OM