Karlsson upp i topp i backarnas poängliga

HOCKEY

”Gjorde jag? Det hade jag ingen aning om”

NEW YORK. Han tycker själv att han gör en halvdan säsong.

Ändå gick Erik Karlsson med en ny assist i natt upp på delad förstaplats i backarnas poängliga.

– Gjorde jag? Det hade jag inte en aning om. Ja, jag tycker ändå att det gått sådär men det här kan kanske vara något att bygga på de sista tjugo matcherna, säger han till Sportbladet efter Ottawas 3-1-seger över Winnipeg.

Det var i ett powerplay i mitten av andra perioden i matchen i MTS Centre som Erik Karlsson, tillsammans med Mika Zibanejad, assisterade vid ett mål signerat Bobby Ryan.

Det betydde att han bokfördes för säsongens 49:e poäng – 15 mål, 34 assist – och nu delar förstaplatsen i backarnas poängliga med Kris Letang.

En sådan notering kan man ju tänka sig att de flesta skulle gå och brösta upp sig för.

”Hade ingen aning”

Men uppgiften kommer som en fullständig nyhet för kapten Karlsson.

– Gjorde jag, säger han uppriktigt förvånat när Sportbladet upplyser honom om att han nådde första platsen i natt.

– Det hade jag ingen aning om. Jag har inte haft någon koll alls på det där, men med den sega start jag hade i år trodde jag inte att jag skulle vara där uppe.

Faktum är att den 24-årige smålänningen tycker att säsongen för hans personliga del varit högst ordinär – trots att han alltså gör fler poäng än alla andra backar, sånär som på Letang.

– Ja, det har inte varit någon av mina mer lyckade säsonger. Jag tycker det känns sådär. Men det här kanske vara något att bygga på de sista tjugo matcherna, säger han.

”Lyckad resa”

Något att ”bygga på” har Senators sannerligen också som lag efter den formidabla roadtrip som avslutades med Winnipeg-matchen.

När den startade var de i praktiken helt avsågade, men efter att ha plockat nio av tio möjliga poäng – och stångat ner samtliga tre Kalifornien-lag – har de plötsligt bara fyra poäng upp till Boston på sista slutspelsplatsen.

– Ja, det har verkligen varit en otrolig lyckad resa. Den ska  vi vara väldigt nöjda med, säger Erik.

– Vi har gett oss själva chansen och fortsätter vi likadant kan dt bli väldigt bra. Men det viktiga är att vi bara fokusera på det vi ska göra, vad som händer med lagen framför oss kan vi ändå inte påverka.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL