”Blivit tagna med byxorna nere...”

HOCKEY

Den ansvarige för blundern talar ut

1 av 5 | Foto: Vad döljer sig bakom frågetecknen?

Blundern i Kristiansands ishall var gårdagens snackis.

I dag skäms den ansvarige.

– Här har vi blivit tagna med byxorna nere, säger Bård Jortveit, verksamhetschef i Kristiansands kommun, till Fædrelandsvennen.

Foto: Tor Anders Nodeland.

Sportbladet uppmärksammade i går att de ansvariga för ishallen i Kristiansand, Idda arena, missat att flytta med tekningspunkterna när blålinjerna, på direktiv från internationella ishockeyförbundet, flyttats närmare mittlinjen. Bilden fick stor spridning i sociala medier och pikarna mot den eller de som tabbat sig var många.

– Skriver de om det i Sverige? säger Tor Anders Nodeland och skrattar.

Larmade inte kommunen

Han är lagledare i Kristiansand IK och insåg snabbt vaktmästarens misstag.

– De flyttade blålinjerna 1,5 meter mot mitten och glömde flytta med tekningspunkterna, konstaterar han.

– Tidigare målade de på ett tunt lager av is, men i år målade de på betongen och la is över. Och då blev det fel när de målade tekningspunkterna enligt den gamla standarden medan de målade blålinjerna enligt de nya direktiven.

Varför larmade då inte Tor Anders Nodeland kommunen, kan man undra.

– Vi såg felet direkt, men rapporterade inte till kommunen eftersom de så snabbt blir sura.

”All pr är bra pr”

Bård Jortveit, verksamhetschef i Kristiansands kommun, kände inte till misstaget förrän Fædrelandsvennen informerade honom, efter att ha läst Sportbladet.

– Detta måste betraktas som en riktig miss. Men det är nog inget annat att skylla på än den mänskliga faktorn. Vi gör alla våra misstag. Men det är bra att vi har blivit tillrättavisade nu, säger Jortveit som ändå kan skratta åt det hela.

– Vi har skrattat åt det och undrat om det finns nya lokala regler. Men vi inser att det var en miss och räknar med att rätta till det. All pr är bra pr. Det är ju jättebra att vi marknadsför att det spelas ishockey här på Sørlandet också...