Trio lämnar Färjestad

HOCKEY

Målvakten: "Klart att jag har blandade känslor"

Foto: Shawn Lalonde, Jesper Jensen, och Fredrik Pettersson-Wentzel.

Färjestad har påbörjat storstädningen efter årets fiaskosäsong.

Shawn Lalonde, Jesper Jensen och Fredrik Pettersson-Wentzel har alla fått beskedet att de får lämna klubben.

– Klart att jag har blandade känslor. Det är tråkigt. Jag har ju spelat här länge, säger Pettersson-Wentzel till nwt.se.

Färjestad missade slutspel för första gången på 21 år när laget åkte ut mot Brynäs i play in under veckan.
Nu har storstädningen börjat.

Redan har tre spelare fått beskedet att de inte är välkomna tillbaka nästa säsong. Målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel och backduon Shawn Lalonde och Jesper Jensen.

Färjestad sa upp optionsåret med Fredrik Pettersson-Wentzel tidigare men lämnade ändå en liten dörr på glänt för att behålla målvakten. Den är dock stängd nu.
– Kanske är det rätt tid att gå skilda vägar nu. Jag förstår att FBK vill göra förändringar efter en sådan här säsong. Men varför de inte vill behålla mig får du fråga dem om, säger "PW" till nwt.se.

"Behöver inte gå arbetslös"

23-åringen som vaktade målet i de två sista play in-matcherna mot Brynäs har ännu inte klart med någon ny klubb.

– När FBK sa upp mitt optionår för en månad sedan var jag tvungen att se om mitt hus. Jag var förberedd på vad som kunde hända och min agent fick sondera terrängen. Jag har inte fått något konkret kontraktsförslag än men det finns klubbar i Sverige och runt om i Europa som visar intresse. Jag behöver nog inte gå arbetslös, säger "PW".

Det spekuleras i att någon ur AHL-trion Joacim Eriksson, Johan Gustavsson, Magnus Hellberg eller norske Lars Haugen blir Pettersson-Wentzels ersättare i Karlstadlaget.

Även backarna Shawn Lalonde och Jesper Jensen får båda lämna. Det blir därmed en säsong i Karlstad för dansken Jensen.

– Vi har sagt upp optionsåret och i det fallet hade även Jesper, som känner att han inte har kommit till sin rätt, även tänkt att utnyttja sin rätt att säga upp kontraktet. Där var det ett ömsesidigt beslut, säger sportchefen Leif Carlsson till Värmlands Folkblad.

Ska satsa på A-truppen

Samtidigt som storstädningen har börjat tänker Färjestadsledningen pumpa in ännu mer pengar i A-truppen för att göra den slagkraftig till nästa säsong.

– Vi ligger på nedre halvan i lönebudgeten till spelarna. Nu frigör vi investeringskraft till det som är vår kärnverksamhet. Resurserna till A-laget ska öka med mellan fem och tio procent årligen. Vi har inte råd med att börja säsongen lika dåligt en gång till, säger klubbens vd Stefan Larsson till nwt.se.

ARTIKELN HANDLAR OM