Kaptenen: ”Mitt hjärta är grön-gult”

HOCKEY

Stefan Öhman räds inte för att möta moderklubben

Foto: Stefan Öhman.

Björklöven är nu en seger från att nå SHL-kvalet.

Slutar laget tvåa i tabellen ställs kaptenen Stefan Öhman mot sin moderklubb Modo.

– Det var jättelänge sen jag spelade för Modo. Nu är jag Björklöven-spelare och mitt hjärta är grön-gult, säger han till Sportbladet.

Innan nyår låg ”Löven” sist i Hockeyallsvenskan.

Men efter nyår har laget gått som tåget och nu är laget i Slutsspelserien.

Efter tre raka segrar kan Björklöven säkra en plats i SHL-kvalet om man slår Vita Hästen hemma ikväll. Skulle man misslyckas då får man en ny chans borta mot serieledaren Rögle i sista omgången.

Den 38-årige kaptenen Stefan Öhman var lagets poängkung i grundserien och i Slutspelsserien har han fortsatt producera med tre poäng på tre matcher.

– Självklart är det jättekul att det gått bra men vi har inte tagit oss någonstans ännu. Det är fortfarande en lång väg till SHL. Det är två matcher kvar och om vi tar oss vidare måste vi vinna fyra matcher till, säger kaptenen.

”Bryr oss inte om vilket lag vi möter”

Öhman kom till Umeå-laget inför förra säsongen. Där har han gjort succé med över 40 poäng två år i följd. Om  "Löven" behåller sin andraplats i Slutspelsserien kommer laget att ställas mot 38-åringens moderklubb, Modo, i en serie i bäst av sju matcher.

– Just nu är jag Björklövenspelare och mitt hjärta är grön-gult. Det var länge sen jag spelade för Modo, även om jag har historik där. Vi bryr oss inte om vilket lag vi möter. Blir det Modo är det jättekul, blir det Leksand är det också jättekul.

”Hemmamatch i Ö-vik”

Senast Modo och Björklöven spelade i samma serie var för 14 år sedan.

Björklövens VD Fredric Åkerblom har dubbla känslor inför ett eventuellt Norrlands-derby.

– Jag tycker att Modo behövs i SHL. Det är bra för Norrlands-hockeyn att Modo spelar där. Men skulle det vara så att vi möter dem skulle det bli en folkfest. Jag tror att vi kommer få någon sorts hemmamatch även i Ö-vik, då det kommer att resa dit så mycket ”Löven-supportrar”, säger han till VK.

Inför kvällens match mot Vita Hästen räknar han med mycket folk.

– Jag hoppas på fullsatt. Det är länge sen vi spelade en så här viktig match. Vi har sålt drygt 4300 biljetter i nuläget. 5450 tar arenan.

19:00 släpps pucken i T3 Center i kväll.

■ ■ Läs om Björklövens resa från botten till toppen här.

ARTIKELN HANDLAR OM