SHL Svenska hockeyligan

"Jag tog amfetamin så sent som i går...”

Av: 

Patrik Brenning

HOCKEY

SHL-profilen har förlorat allt på sex år: Blev förälskad i det

Markos Jantunen.
Markos Jantunen.

2002 vann han SM-guld i ishockey med Färjestad.

I dag bor Marko Jantunen i ett lägenhetshotell, sörjer att han försummat sina barn och går en daglig kamp mot sitt drogmissbruk.

– Jag tog amfetamin i går, säger finländaren till Seiska enligt Iltalehti.

Marko Jantunen blev en stor publikfavorit i Frölunda när forwarden intog den svenska elitserien 1994. Efter spel i NHL med Calgary Flames hann finländaren också vinna SM-guld med Färjestad 2002 innan han fortsatte i finländska Jokerit och 2010 avslutade karriären i Pelicans.

”Är djävulen”

Sedan dess har det gått rejält utför för den förre elitidrottsmannen.

I oktober förra året dömdes 43-åringen till tre månaders villkorligt fängelse för 15 olika narkotikarelaterade trafikbrott. Jantunen åtog sig då att genomgå en behandling för sitt drogmissbruk men när finländaren nu talar ut i Seiska är det ingen upplyftande läsning.

– Jag måste erkänna att jag fortfarande går på speed (amfetamin). Jag blev förälskad i det. Jag har sett det goda och dåliga i livet. Nu vet jag att amfetamin är djävulen och jag vill inte längre dansa med honom, säger Jantunen i artikeln som Iltalehti tagit del av.

”Är en total förlorare”

Jantunen säger att han provade droger för första gången när han var 37 år. Sex år senare har finländaren gjort av med alla sina besparingar från karriären, förlorat kontakten med sin familj och blivit utkastad från sitt hem.

43-åringen bor i dag i ett lägenhetshotell och ska den 10 februari upp i rätten igen – åtalad för att ha kört bil under påverkan av droger.

– Vilken pappa väljer de här grejerna före sina barn? En rätt dålig pappa. Den som gör det är en total förlorare.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan