Frölunda Indians

Frölunda-spelaren tvingas lägga av

avSimon Sjöstrand

Foto: CARL SANDIN / BILDBYR N

Sean Bergenheim, 33, avslutar karriären.

Frölunda-spelaren har dragits med en hjärnskakning och måste nu lägga skridskorna på hyllan.

”Det känns som om man förlorar år av sitt liv, att man är i en dimma”, skriver finländaren i ett öppet brev på klubbens hemsida.

Sean Bergenheim, 33, har haft en tung säsong i Frölunda Indians.

Finländaren ådrog sig en hjärnskakning i början av oktober och har inte spelat en match sedan dess.

Nu meddelar han att karriären är över.

I ett öppet brev på klubbens hemsida berättar 33-åringen, med 507 NHL-matcher på kontot, om det tuffa beskedet.

”Det är jättejobbigt”

Det har varit en väldigt tung tid i mitt liv de senaste fyra månaderna. Jag gick igenom detsamma under sju månader i Schweiz efter min hjärnskakning där. Det känns som om man förlorar år av sitt liv, att man är i en “dimma” med olika symptom. Det är jättejobbigt”, skriver Bergenheim.

De senaste månaderna har han tagit hjälp av olika läkare och experter, bland andra Tre Kronors specialist Vladimir Egorov, också kallad ”Superryssen”, för att kunna återvända till isen.

– Han har svarat bra på behandlingen hittills, sa Egorov till Sportbladet i början av december.

Men någon comeback blir det alltså inte. Risken för nya smällar, med eventuellt ännu värre konsekvenser, är för stor och Bergenheim tvingas lägga skridskorna på hyllan.

”Måste tänka på framtiden”

Jag vill vara den bästa pappan och maken jag kan vara, något jag känner jag inte kunnat vara under de senaste månaderna på grund av skadan. Nu måste jag tänka på framtiden. På min son. Min fru. Mig själv”, skriver 33-åringen.

Härnäst väntar ännu mer rehabilitering, bland annat i USA och Kanada, och Bergenheim berättar att chanserna för att han blir helt återställd är bra.

Trots att jag alltid kommer att sakna att vara en professionell ishockeyspelare och allt som kommer med det så väljer jag idag att glädja mig över att jag fått leva min dröm. Jag känner att jag gav min karriär precis allt jag hade. Min “resa “har varit otrolig och det är jag väldigt tacksam över”, skriver han.

ARTIKELN HANDLAR OM