Ishockey-VM 2016

Kan stängas av i VM-kvartsfinalen

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

1 av 2 | Foto: TV4
Mikael Backlunds tackling på Jevgenij Kuznetsov.

MOSKVA/ST PETERSBURG. Tre Kronors förstecenter Mikael Backlund riskerar avstängning i kvartsfinalen mot Kanada.

Precis som Kanadas lagkapten Corey Perry.

Enligt vad Sportbladet erfar kan de båda spelarna granskas av Internationella ishockeyförbundets disciplinråd.

– Vi har inte fått någon information om det, säger Putte Köhler, team manager.

Foto: TT
Mikael Backlund.

Två uppmärksammade händelser avslutade VM:s gruppspel.

I mötet mellan Kanada och Finland bentacklade Kanadas lagkapten Corey Perry Finlands underbarn Patrik Laine. Den finske superjunioren fick rejält ont, men kunde komma tillbaka i matchen.

I mötet mellan Ryssland och Tre Kronor i Ice Palace satte Mikael Backlund in en tjuvsmäll ryske stjärnan Jevgenij Kuznetsov. Händelsen inträffade i början av den andra perioden.

Ingen av spelarna blev ens utvisade.

Var på möte

Men det kan bli aktuellt med bestraffningar i efterhand. IIHF:s disciplinråd granskar alla händelser och kan i efterhand stänga av spelare.

Tre Kronors team manager Putte Köhler var sent i går kväll på ett så kallat direktoratsmöte och fick där besked om att det var två situationer från gårdagens matcher som ska granskas:

– Det stämmer att de har två situationer som ska granskas. Men de berättade inte vilka det handlar om. Vi har inte fått någon information om att Backlund ska granskas, säger Köhler.

Stängs Backlund och/eller Perry av i efterhand missar de åtminstone kvartsfinalen. I så fall ett tungt slag för både Kanada och Sverige.

ARTIKELN HANDLAR OM