Crowns hårda kritik mot hockeyförbundet

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Har i i hemlighet tillskrivit det ryska förbundet med en uppmaning om att stoppa projektet”

1 av 2

Crowns höll en parodisk presskonferens i dag.

Under pressträffen – och efteråt – riktar de kritik mot Svenska Ishockeyförbundet.

”Frågan är nu om SIF kommer att fortsätta sätta käppar i hjulet den inofficiella vägen och hur det ryska förbundet/KHL i så fall kommer att agera i frågan”, skriver Crowns i ett pressutskick.

För en dryg vecka sedan berättade Sportbladet om att Bengt-Åke Gustafsson och Peter Andersson är favoriter att bli tränarduo i ett eventuellt svenskt KHL-lag. Fram till dess hade det skrivits texter om att laget kunde stått klart redan till hösten.

I dag hölls en presskonferens med huvudfigurer i projektet. Och det är få personer som kommer att glömma den presskonferens. Den var rörig och gav fler frågor än svar. Den fick ta emot rejält med kritik på sociala medier.

”Enda hindret just nu”

Under pressträffen – och i ett mejl som Crowns skickat ut – riktar de kritik mot Svenska Ishockeyförbundet, som redan innan presskonferensen berättade att de inte stödjer projektet.

”Som framgick av presskonferensen är det stora och enda hindret just nu det faktum att svenska hockeyförbundet - trots att det finns papper på att Crowns förhållande till KHL inte är någon fråga för SIF - i hemlighet tillskrivit det ryska förbundet med en uppmaning om att stoppa projektet”, skriver Crowns i ett pressutskick.

”Frågan är nu om SIF kommer att fortsätta sätta käppar i hjulet den inofficiella vägen och hur det ryska förbundet/KHL i så fall kommer att agera i frågan”.

”Fick lite stryk”

Sist i pressutskicket väljer Crowns att kommentera den massiva kritiken man fått ta emot.

– Vi drog oss in lite för tidigt i blåsvädret och fick lite stryk, men vi är ett seriöst projekt med många professionella samarbetspartners och vi ser inte medias mottagande av dagens presentation som någon problem i den fortsatta processen, säger Leif R Carlsson.

Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.

– Vi har i olika former uttryckt till dem var vi tycker just nu, att vi inte stödjer att ha ett svenskt KHL-lag i det läget. Det är klart att de med sina tankar och idéer inte är nöjda med det. Vi har varit konsekventa i hela linjen. Det är inget som hittas på i styrelserummet, vi har ju hela hockeyrörelsen med oss, från bredd till elit. Det är gjort det som har gjort oss starka genom året, med exempelvis 86 spelare i NHL, säger Larsson.

– Crowns är inte medlemmar i hockeyförbundet. Det är ingen medlem hos oss.

De påstår att ni i hemlighet försökt stoppa projektet. Vad säger du om det?

– Nej, vi har ingen hemlig agenda på något vis. Vi har ingen skyldighet att svara en förfrågan från en icke-medlem, men det har vi gjort. Vi tycker att det är viktigt att ta oss sådana frågor seriöst. Men vi har varit tydliga i de dialoger som har varit. Vi tror på en annan modell och det är ingen hemlighet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN