”Kommer kötta så att vi tuggar fradga”

HOCKEY

Kvitterade i finalen – skickar passning inför avgörandet

1 av 3 | Foto: Pernilla Winberg.Luleå hemmaslog Linköping framför storpublik och tvingade därmed fram en tredje och avgörande final.

Luleå var i brygga – men tvingade fram en avgörande final inför sin storpublik.

Då skickar lagkaptenen Emma Eliasson en passning till motståndarlaget.

– Vi får se vilket typ av Linköping som kommer ut, om de växlar upp eller är ännu mer rädda, säger hon.

Linköping hade i går chansen att säkra SM-guldet på bortais.

Men Luleå, uppbackat av säsongens största publik – 3 054 personer, hade inga tankar på att låta det hända. Segern var säsongens första mot vinstmaskinen Linköping, som saknade sin storstjärna Jennifer Wakefield.

Gjorde en svag match

När det i dag är dags att dela ut SM-pokalen tycker Emma Eliasson att det är Luleå som har kommandot.

– Det är de som har kniven mot strupen tycker jag. Vi kan gå in med ett jäkla självförtroende. Vi får se vilket typ av Linköping kommer ut, om de växlar upp eller är ännu mer rädda, säger hon.

Kändes de rädda?

– Ja. De tog nog förlusten av Wakefield ganska hårt kändes det som. Det var positivt för vår del. Det kändes som att ingen riktig steppade fram när hon inte var med.

Linköpings landslagsveteran Pernilla Winberg håller med om att laget gjorde en svag match, men inte att man påverkats av Wakefields frånvaro.

– Det är en av världens bästa spelare, men vi har spelat utan henne nästan halva säsongen också, så det är ingenting tänka på eller diskutera en sådan här match.

– Nu ska vi ta fram lite minnesbilder från förra året och bara ha roligt, säger hon.

Laget har chansen på tredje raka guldet. Men på andra sidan står ett lag som vill fira ett historiskt guld med hemmafansen – redan första säsongen.

’Kommer kötta’

När Emma Eliasson får frågan vad det skulle betyda att lyfta pokalen pekar hon mot lagkamraten Henriette Sletbak.

– Fan alltså. Det är jag och ’Harry’ som har fyra silver.

– Vi kommer nog att kötta så hårt att vi kommer tugga fradga i den tredje perioden för att få lyfta den, säger Eliasson.

Finalen spelas 13.00 och sänds i SVT.

Det talar för Luleå

3054 åskådare tog sig till Coop Arena mitt på dagen en solig lördag i en inte direkt avgörande match. Räkna med att siffran kommer öka i dag. Och kan Luleå hantera det enorma adrenalinpåslag som de högljudda fansen ger dem lite bättre än i första perioden i går hamnar guldet i Norrbotten. Laget hade 37 skott i första matchen – 41 i går. Fortsätter man så maler man ner Linköping.

Det talar för Linköping

Flera spelare har SM-guld/en färskt i minnet och den vinnarrutinen kan spela en avgörande roll i mötet. LHC kommer steppa upp både ett och två steg i måstematchen. Florence Schelling kommer fortsatt spela en stor roll i mötet. Får hon för sig att täppa igen – samtidigt som Madelen Haug Hansen och Denise Altmann fortsätter visa på effektivitet är guldet LHC:s.

ARTIKELN HANDLAR OM