Nytt spelsystem sänker Färjestad

Av: Emil Larsson

Publicerad:

”Är inte bekväma”

Ett ojämnt Färjestad förlorade borta mot Karlskrona med 5-2.

Det var lagets andra raka förlust.

Förklaringen?

Ett helt nytt spelsystem.

– Vi är inte riktigt bekväma ännu, säger Färjestads lagkapten Magnus Nygren.

Det var Färjestad som hade taktpinnen mot Karlskrona i stora delar av matchen. Men på grund av ett ojämnt spel kunde Karlskrona vinna med 5-2 – det efter att Karlskrona exploderade i den andra perioden med fyra gjorda mål.

– Vi gör en fantastisk bra första period. Det enda dom har är kontringen som blir mål. Men det är så hockeyn här och det gäller att göra mål på sina chanser.

– Sen blir det lite för enkla mål då vi blir för kåta på att anfalla. Vi lämnar ut oss själva och det blir lite väl för många enkla mål till slut, säger lagkaptenen Magnus Nygren efter matchen.

Tror stenhårt på spelsystemet

Men den ojämna kvalitén i Färjestad har en förklaring.

För inför den här säsongen har klubben lagt om sitt spelsystem till att vara ett mer offensivare lag.

Och det är en process.

– Ja, men så är det. Det är en jätteskör balansgång när vi ska gå framåt eller när vi ska avvakta. Men hela gruppen tror stenhårt på det här spelsättet och ingen trodde att det skulle sitta perfekt efter bara fyra omgångar. Vi är fortfarande i början av processen.

”Får inte se ut så här”

Vad innebär det nya spelsättet?

– I grova drag är det ett mer offensivare spelsätt, inget snack om det. I nuläget blir vi lite väl ivriga innan vi ens fått möjligheten att anfalla. Man vinner ganska många matcher på att försvara sig bra, se på Karlskrona. Men i grova drag är det ett mer offensivare och intensivare spelsätt. Och det kommer se bättre och bättre ut.

– Så som det har sett ut de två senaste matcherna få får det inte se ut. Sådana här misstag måste vi ta bort snabbt och det vet alla i truppen, säger Magnus Nygren.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN