Svenskduon värvar Patrick Thoresen

HOCKEY

Patrick Thoresen lämnade Djurgården och SHL när familjen flyttade hem till Norge.

Men nu står det klart att blir utlandsproffs ändå.

Enligt uppgifter till Sportbladet är han klar för Zürich som tränarduon Hans Wallson och Lasse Johanssons första tunga värvning.

När SHL Awards gick av stapeln i onsdags blev Patrick Thoresen galans kung. Han blev utsedd till både bästa forward och MVP i grundserien för sina insatser i Djurgården.

Men trots det valde han att inte utnyttja det optionsår som fanns i kontraktet. Den 29 mars bekräftade han att det bara blev ett år i klubben.

– Jag lämnar ett Djurgården som jag sätter högt i mitt hjärta, jag har en familj som ska hem till Norge. Var jag spelar nästa år vet jag inte, sa han till Sportbladet.

Ettårskontrakt

Men även om familjen flyttat hem så blir det inte hockey på hemmaplan nästa år. Enligt Sportbladets uppgifter är den norske stjärnan klar för Zürich. Därmed blir han den forna Skellefteåduon Hans Wallson och Lasse Johanssons första tunga prestigevärvning till klubben sedan de tog över som tränarduo.

Enligt Sportbladets uppgifter är kontraktet ettårigt och det ska gälla hela säsongen, det handlar alltså inte om ett så kallat artistkontrakt.

I klubben blir han lagkamrat med bland andra Robert Nilsson och Severin Blindenbacher.

Nyheten bekräftades under eftermiddagen av Zurich.

ARTIKELN HANDLAR OM