Leksands tredje raka förlust: ’Ingen panik’

avJonas Gustavsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

VÄXJÖ. Bottentippade inför säsongen och starten har varit allt annat än bra.

Leksand åkte på tredje raka förlusten mot Växjö.

– Vi har ingen panik i gruppen, säger lagkaptenen Jesper Ollas.

Leksand har fått en blytung start på SHL-comebacken: tre förluster, noll poäng och bara fyra mål framåt.

– Matchen mot Växjö var vår bästa insats så här långt, där har vi något att bygga vidare på. Vi har haft lite för stor respekt för motståndarna hittills, vi måste släppa på det och spela vårt spel istället, säger Jesper Ollas.

”Klart vi ska ha respekt”

Hur menar du med för stor respekt?

– Vi möter spelare som några i vårt lag kanske sett upp till, spelare de sett på teve i högre ligor. Det är klart att vi ska ha respekt, men vi måste förstå att vi kan spela ishockey också.

Är det stressande att inte ta poäng?

– Vi har ingen panik i gruppen. Det är klart att vi vill börja ta poäng, men vi måste ha tålamod. Vi har snackat extremt mycket om tålamod och jag upprepar det i nästan varje intervju. Vi har många spelare som inte varit på den här nivån innan och man blir inte ett SHL-lag över en natt. Vi har bara spelat tre matcher och det är många kvar.

”Ser det som tändvätska”

Leksand har varit rejält nederlagstippade inför säsongen.

– Vi ser det som tändvätska. Det är inte konstigt att vi tippas där nere eftersom vi är nykomlingar. Nu ligger där vi är tippade men vi tror stenhårt på vårt lag. Vad experter säger är oväsentligt, efter 52 omgångar kommer sanningen fram, säger Ollas.

Tränaren Per-Erik Johnsson talar också om tålamod.

– Många av våra spelare har bara spelat tre SHL-matcher och att bli SHL-spelare tar tid, det blir du knappt på ett år ens, säger han.

– Den här starten är inte att leka med på något sätt, men vi jobbar tillsammans och gnuggar på, på sikt tror jag det här blir bra.

Publicerad: