Oväntade fajten – med succésvensk

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

”Oj oj oj – han sänker Versteeg!”

Foto: VIASAT HOCKEY

Han är inte känd som en tuffing.

Men i rivalmötet mot Los Angeles Kings tog Rickard Rakell, 22, en fajt mot Kris Versteeg – och vann.

– Jag är vanligtvis en ganska snäll kille, säger Rakell till Ducks hemsida.

Rickard Rakell har varit namnet på mångas läppar på senare tid.

Inte på grund av slagsmål.

Utan på grund av sin succé i poängprotokollet.

Aktuell för WC

22-åringen – som har bildat kedja ihop med Corey Perry och Ryan Getzlaf – gör sin klart bästa säsong i NHL-karriären. Han är uppe på 35 poäng (17+18) på 60 spelade matcher och nämns som en tänkbar kandidat till World Cup när Rikard Grönborg ska komplettera sin trupp med ytterligare sju spelare den 1 juni.

”Är inte vanligt”

Men på lördagen skapade Rakell alltså rubriker för något annat – nämligen vad som endast kan beskrivas som ett renodlat rallarslagsmål. Det var i den första perioden som det hettade till rejält i rivalmötet som Anaheim Ducks-svensken tog en fajt med tvåfaldige Stanley Cup-mästaren Kris Versteeg.

Och Rakell fick ner 29-åringen på isen efter en rejäl batalj.

– Oj oj oj. Det här är inte vanligt, att vi ser svenskar slå på det här sättet. Rakell får ner Versteeg! Det är stort. Publiken jublar, och det här kommer lagkamraterna att gilla. Rakell sänker Versteeg! Grabbarna från Sundbyberg är tuffa, sa en uppspelt Niklas Holmgren i Viasat Hockeys sändning.

”Vanligtvis ganska snäll”

I segerintervjun med Rakell efter matchen fick svensken mest svara på frågor om fighten med Versteeg.

– Jag är vanligtvis en ganska snäll kille, men jag försökte bara stå upp för mina lagkamrater. Allt gick så snabbt och jag tänkte inte så mycket.

Det här var Rakells allra första fajt i karriären. Tidigare hade han bara dragit på sig totalt 26 utvisningsminuter på sina 153 NHL-matcher.

Anaheim vann matchen med 3-2. Rakell stod för en assist till Jakob Silfverbergs 3-1-mål och det här vad Ducks elfte (!) raka seger.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!