Superduon frälste Brynäs

avJacob Larsson

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYR ÅN

Gastkramande bottenmöte mot Karlskrona för fjolårsfinalisten Brynäs.

Då tog Aaron Palushaj och Juuso Ikonen saken i egna händer – och avgjorde matchen på egen hand.

– Jag måste credda mina kedjekamrater, de spelar bra och vi har en bra kemi, säger matchvinnaren Palushaj till Cmore efter matchen.

Karlskrona, inför matchen på 19 poäng, tog emot Brynäs, 20 poäng, på hemmaplan.

På förhand viktiga poäng på spel, och det märktes även under de två inledande perioderna. Bortsett från några minuters bländande spel i början av period nummer två var det en tillknäppt och chansfattig match.

Två snabba mål

Brynäs tog visserligen ledningen genom Juuso Ikonen fjorton minuter in i den första perioden, assisterad av Aaron Palushaj, men glädjen blev kortvarig.

Knappt en minut senare ringde det på andra sidan när Konstantin Komarek fick öppet mål, serverad av Joel Kjellman.

Efter att den andra akten slutat mållös klev superduon Palushaj och Ikonen fram för Brynäs.

Ikonens andra mål i matchen

28-årige Palushaj fiskade upp en puck i mittzonen och satte ett patenterat handledsskott i Johannes Jönssons högra kryss. Tre minuter senare var det dags igen när Ikonen, efter förarbete från Palushaj, kunde utöka efter en tilltrasslad situation framför mål.

Karlskrona tog timeout och samlade kraft, men hade svårt att skapa några riktigt farliga målchanser. De få lägen som dök upp räddades av David Rautio i Brynäs mål.

”Inte så här vi ville avsluta matchen”

– Vi ger bort två mål och uppförsbacken blir enormt lång. Det är givetvis inte så vi vill avsluta matchen. Vår oförmåga att inte sätta dit pucken bidrar också till att det blir så här, säger Karlskronas tränare Ove Molin till Cmore efter matchen.

Matchen slutade 1–3 och firma Palushaj/Ikonen fixade tre viktiga poäng och andrum för Gävle-klubben i tabellen, som i och med segern nu är fyra poäng före just Karlskrona.

”Ska ge honom en stor high five”

– Det är kul att spela just nu, vi spelar mycket bättre nu. Inom ett par veckor hoppas jag att vi har lyft i tabellen. Jag tror att vi kommer göra det om vi tror på oss själva, sa 28-årige Palushaj till Cmore och passade även på att berömma målvakten David Rautio som stod för hela 36 räddningar:

– Han var helt fantastisk, helt fantastisk. Jag ska ge honom en stor high five direkt när jag kommer in i omklädningsrummet.

Resultatet innebär inte några tabellförändringar för de både lagen. Karlskrona är kvar som nästjumbo medan Brynäs fortfarande har en poäng upp till Mora på elfteplatsen.

ARTIKELN HANDLAR OM