Tränaren hoppar av – tar in NHL-legendar

Foto: CHRISTIAN RNBERG / BILDBYR N
Joby Messier lämnar Pantern.

avLinus Norberg

HOCKEY

Pantern byter tränare.

Joby Messier hoppar av på grund av ”medicinska komplikationer” och ersätts av Viktor Stråhle.

Dessutom tar klubben in Lorne Henning, dubbel Stanley Cup-vinnare, som assisterande tränare.

Endast en och en halv månad kvar till nedsläpp för den hockeyallsvenska säsongen.

Då tvingas IK Pantern att göra förändringar i ledarstaben.
Joby Messier, som kom till klubben mitt under förra säsongen, har meddelat att han slutar som huvudtränare i Skåneklubben.

Anledningen är, skriver Pantern på sin hemsida, att det uppstått ”medicinska komplikationer på grund av tidigare idrottsolyckor”.

”Hela klubben har förtroende”

I stället tar Viktor Stråhle, som kom nyligen kom in som sportchef och assisterande tränare, över som huvudtränare.

– Hela klubben har förtroende för Viktor och är säkra på att han kommer kliva in fint i detta nya uppdrag. Både spelare och ledning känner sig väldigt trygga med Viktor, säger Peter Nilsson, ordförande i Pantern, till hemsidan.

– Vi vill samtidigt tacka Joby för hans arbete i IK Pantern under den andra hälften av förra säsongen och önska honom och hans familj lycka till framöver, fortsätter han.

Tar in NHL-legendar

Ny assisterande tränare blir den tvåfaldige Stanley Cup-mästaren Lorne Henning, 66, de senaste åren konsult i schweiziska Genéve-Servette.

Men han har även haft olika roller i NHL, bland annat huvudtränare, assisterande tränare och vice general manager, i 28 (!) år.

– Vi är fantastisk glada över att ha fått ombord Lorne Henning, hans erfarenhet och kontakter kommer vara en styrka för Viktor Stråhle och IK Pantern. Lorne kommer arbeta både i Malmö och på distans under den kommande säsongen, säger Nilsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

IK Pantern

NHL