HV71 värvar danske landslagsbacken

avAdam Borg

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

HV71 förstärker backsidan inför kommande säsong.

Under måndagen presenterade klubben danske backen Markus Lauridsen.

– Han kommer att ge trygghet i vår defensiv men också bidra offensivt med sin fina skridskoåkning, säger sportchefen Johan Hult till klubbens hemsida.

Det har hänt en hel del i HV71:s lagbygge sedan säsongen tog slut i åttondelsfinalen mot Linköping. Ett dussin spelare har lämnat samtidigt som sju spelare anslutit till klubben. Under måndagen kunde man också presentera sitt åttonde nyförvärv inför kommande säsong. Den danske backen Markus Lauridsen ansluter till klubben från tyska mästarna EHC München.

– Markus är en stor och stark back med en härlig attityd och inställning. Han kommer att ge trygghet i vår defensiv men också bidra offensivt med sin fina skridskoåkning, säger sportchefen Johan Hult till klubbens hemsida.

”Vilken fantastisk publik de har”

Lauridsen är sedan tidigare ett välkänt namn i Sverige. Säsongen 2015/2016 representerade han AIK i hockeyallsvenskan och säsongen efter spelade han SHL-hockey med Leksand.

– Jag känner till HV71 väl efter mina år i Sverige och vet vilken anrik klubb det är och vilken fantastisk publik de har, säger Markus Lauridsen.

Kontraktet med Lauridsen är skrivet över de kommande två säsongerna.

ARTIKELN HANDLAR OM