Jumbon fick äntligen jubla

HOCKEY

Södertälje besegrade Modo

Södertälje sprattlade till när det som bäst behövdes.

Jumbon besegrade i kväll regerande mästarna Modo med 4–1 på hemmais.

Modo blev en munsbit för tabelljumbon SSK på lördagen.

Hemmalaget var rappare och hetare och betydligt smidigare längs sargen vilket gav Modo problem. Kanonstarten, med ledningsmål av Magnus Wernblom, hjälpte inte – SSK hade en helt annan vilja och fick utdelning på chanserna.

Att skjuta högt på målvakterna brukar vara ett lyckat recept – det tog SSK fasta på. Karol Krizan fick tre gånger på rad se sig besegrad genom skott över vänsteraxeln, de två första kom två minuter från varandra, vilket vände matchen för SSK.

Saknade intensitet

Mest imponerande var kanske finske landslagsmannen Petri Pakaslahtis skott, då han klev in från ganska snäv vinkel och handledsskottet överraskade Krizan, som kanske lämnade lite väl stor lucka vid stolpen.

Men även 2–1-målet var snyggt – Stefan Gråhns höll undan Tommy Wargh bakom mål, men trängde undan densamme mot målburen och klev själv in framför mål, där Krizan inte lyckades parera.

Att Modo fick en rad chanser i power play hjälpte inte – den rätta orken fanns inte.

– Vi har haft stora kraftansträngningar för att vinna de två tidigare matcherna, och nu var vi kort om folk också. Det var en tuff match för oss, vi försöker men har inte den rätta intensiteten, säger Modotränaren Harald Lückner.

Fler skador

SSK punkterade matchen tidigt i tredje perioden, då Jörgen Bemström sköt ett inte alltför hårt skott – men Tomas Kollar skymde Krizan som återigen blev besegrad med en puck över vänster axel.

Som en bonus fick dessutom nyförvärvet från HV71, landslagsforwarden Stefan Pettersson, punktera matchen med mål i tom bur.

– Vi spelade bra hockey, och även med en man mindre vilket varit en svårighet för oss tidigare. Kul också för Stefan att få göra mål direkt. Men jag är väldigt nöjd över att ha honom här, det är en spelare jag velat ha i 6–7 år, säger SSK-tränaren Leif Strömberg.

Modos skadelista växte ytterligare mot SSK. Tommy Wargh och Patrick Yetman tvingades bryta och hela åtta spelare saknas nu i truppen av olika anledningar.

– Uppehållet har aldrig kommit lägligare, säger Harald Lückner.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM