Här krossar han sviten

HOCKEY

Första hemmasegern kom när de rutinerade levererade: "Skönt"

GÖTEBORG

I åttonde försöket kom första segern.

Hemmafrossan är borta och det var förstafemman som förlöste Frölunda.

Trots alla krav.

- Det har varit en jävelusisk press på de killarna, säger Stephan Lundh.

Foto: 3-0-målet Martin Plüss får ?+?+?+?+ av Sportbladet för gårdagens insats. Tillsammans med förstakedjan visade han att Frölunda är på gång.

Och de levererade när det gällde. Finalreprisen mot Färjestad var Frölundas match hela vägen och den då och då hackande förstafemman producerade de två första målen.

- Vi har absolut inte spelat på vår högsta nivå hittills, men vi är ett lag och jag kan inte säga att jag känt någon extra press att just vi ska kliva fram, säger Niklas Andersson.

Redan i första bytet skapades flera chanser och sedan visade kedjan klass i nästan varje byte.

- Bra skott och skönt att få första målet för omväxlings skull, säger Kallio.

"Fantastiskt"

I andra perioden fick Frölunda kontringsläge två mot en. Kallio chippade fram Niklas Andersson som drog Heino-Lindberg och la in en backhand i tom kasse.

- Fantastiskt skönt. Ett kanonpass av Kallio men det var lite svårt att skjuta direkt så jag valde att gå runt och det funkade ju, förklarar Andersson och ler.

Niklas drabbades av en lårkaka i sjunde omgången mot Timrå. Han missade två matcher och smärtorna gjorde det svårt att åka skridsko hundraprocentigt några matcher efteråt. Men nu är han och hans kedjekompisar fullt friska. Och då gör man poäng.

- Vi spelade lite mer med ryggmärgen idag och stämningen lyfte oss. Lördagsmatcher är alltid kanonmatcher, säger Andersson.

Årets Frölunda håller på att hitta sin form men trots segern i går är det långt till formtopp. Hjärta och själ vinner en hel del matcher, men knappast ett SM-guld.

- Nej, men det känns som att vi håller på att lära oss vad som krävs för att vinna och den här segern behövde vi just nu, säger Andersson.

Målen som fick hela Frölunda att andas ut

Martin Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM