Raset fortsätter för Linköping

HOCKEY

Krismöte efter femte raka förlusten

Krisen i Linköping blir allt värre.

Och efter 2–7-förlusten mot Frölunda höll laget krismöte.

– Vårt uppträdande i den sista perioden är fruktansvärt pinsamt. Jag förstår att publiken buade ut oss, säger poängkungen Tony Mårtensson till TT.

Foto: BILDBYRÅN
PRESSAD. Gunnar Persson och hans Linköping höll krismöte efter eftermiddagens förlust mot Frölunda. Men Persson säger att han inte tänker avgå självmant.

Krisen i Linköping växer i takt med att formsvackan blir allt djupare. Inför matchen hade LHC fyra raka förluster och tjugo insläppta. De siffrorna förvärrades mot Frölunda.

Halvvägs in i matchen hade Linköping gått i från till en rättvis 2–0 ledning hemma mot Frölunda i Cloetta Center.

Då rasade allt.

Från 0-2 till 7-2

På fem minuter i slutet på andra perioden gick Frölunda från 0–2 till

3–2 genom mål av Steve Kariya, Karl Fabricius och Martin Plüss.

Frölunda fortsatte att ösa på i sista perioden och kunde tillslut vinna med förnedrande 7–2.

Östgötarna hade krismöte efter matchen – men tränaren Gunnar Persson tänker inte avgå självmant och spelarna säger sig ha fullt förtroende för honom.

– Jag har aldrig gett upp förut och tänker inte fly nu heller, förutsatt att klubben inte vill det, kommenterar Persson.

– Det är inte Gunnars fel att vi förlorar, utan är upp till oss spelare att ta tag i det, säger lagkaptenen Magnus Johansson.

I och med segern knappade Frölunda in på lagen ovanför slutspelstrecket. Linköping, som nu har fem förluster och 27 insläppta på de fem senaste, är i allra högsta grad inblandade i striden kring de sista slutspelsplatserna.

– Det vore ett enormt fiasko om vi skulle missa slutspelet, säger Mårtensson och skakar på huvudet.

Och kritiken mot den redan hårt ifrågasatte tränaren Gunnar Persson växer. Frågan är om han får sitta kvar säsongen ut.

– Jag tror de diskuterar ett tränarbyte. Frågan är om han kan sitta kvar, säger Petter Rönnqvist, hockeyexpert i kanal 5.

– Jag trodde att vi skulle ha fler poäng än vad vi har. Men jag är inte förvånad att alla lag är så jämna i år. Det kommer bli tajt, säger Gunnar Persson.

”Vi känner oss jagade”

Matchen mot Frölunda var oerhört viktig för båda lagen.

Timmarna innan nedsläpp sa Gunnar Persson så här till Sportbladet.se:

– På en skala ett till tio och den här matchen en nia. Alla matcher är viktiga i det här läget men framförallt den här mot Frölunda.

– Vi är sexa och känner oss jagade. Det är klart vi är i behov av poäng. Matchen i dag är oerhört viktig och vi kommer att strida för livet. Precis som Frölunda, sa Persson.

Men det blev alltså Frölunda som stred bäst och har nu bara tre poäng upp till en slutspelsplats.

Segerregissörer i Frölunda var målvakten Joel Gistedt som höll Frölunda kvar i matchinledningen och Martin Plüss som gjorde fem poäng (3+2).

Dessutom verkar det som om Magnus Kahnberg äntligen har kommit igång. Kahnberg, målskytt mot Malmö senast, noterades för fyra målgivande passningar.

Marcus Leifby

ARTIKELN HANDLAR OM