Surovy ska frälsa Linköping

HOCKEY

12 artistspelare förstärker elitserien

Foto: Justin Morrison, Ossi Väänänen, Nicholas Angell, Richard Lintner och Lubos Bartecko är fem av elitseriens tolv artistpelare.

Tolv artistspelare förstärker elitserien.

I Linköping hoppas man att Tomas Surovy ska bryta måltorkan.

– Tomas är en målskytt och matchvinnare, säger backen Josef Melichar.

I Djurgården har Ossi Väänänen stabiliserat försvaret. I Färjestad gjorde Richard Lintner succédebut och nätade direkt. Men i Luleå hoppas man fortfarande på att det ska lossna för Lubos Bartecko som är mållös efter fyra matcher.

Vi pratar om spelare med så kallade artistkontrakt.

”Det kommer att bli bra”

I kväll debuterar ytterligare tre – Nicholas Angell (Brynäs) och Ivan Majesky och Tomas Surovy (båda Linköping).

I Linköping hoppas man att laget ska få fart på målskyttet tack vare Tomas Surovy. Laget har bara gjort ett mål på de tre senaste matcherna.

– Vi måste förbättra oss. Men Tomas är en målskytt och matchvinnare. Det kommer att bli bra, säger backen Josef Melichar till corren.se.

Frölunda får vänta på Morrison

– Vi måste helt enkelt ha lite mer trafik framför mål. Vi har varit lite uddlösa så jag hoppas att vi kan ändra på det nu, säger assisterande tränaren Magnus Hävelid till klubbens hemsida.

I Timrå får man vänta på Petr Tenkrats debut då pappersexercisen inte är klar. I Frölunda får man vänta på Justin Morrisons debut. Det lutar åt att han börjar träna med laget först i november.

”Han stannar i Finland”

– Vi har gemensamt med Justin och TPS Åbo bestämt att han ska stanna kvar i Finland ytterligare cirka en vecka för att få bra matchträning, sportchefen Christer Kellgren till klubbens hemsida.

– Rehabperioden efter nyckelbensskadan blev lite längre än planerat. Vår bedömning är att det är bättre att han får matchträning i TPS ytterligare en tid.

ARTIKELN HANDLAR OM