Inget spel i kväll

HOCKEY

Besked om matchen spelas färdigt kommer först i morgon

Färjestad-Modo avbröts i den tredje perioden vid ställningen 0-2 efter ett bombhot.

Och nu råder förvirring kring hur – eller om – matchen ska slutföras.

– Representanter från Hockeyligan, Hockeyförbundet och klubbarna ska träffas klockan 12 i morgon och diskutera frågan, säger Patrick Kipler, Sportbladets reporter på plats i Karlstad.

Kort efter att matchen hade avbrutits sade domarchefen Peter Andersson till TT att den skulle slutföras, på något sätt.

– Det finns många möjligheter. Att spela klart den utan publik i Mässhallen (träningshallen bredvid), att spela den en annan dag eller att spela den senare i kväll i Löfbergs Lila Arena. I en sådan här situation är det viktigt att vi fattar rätt beslut, för det kan få konsekvenser för framtiden, sa Andersson till TT.

Bombhund

När det stod klart att polisen rekvirerat en bombhund från Göteborg för att söka igenom föll alternativen att spela klart matchen under lördagskvällen bort – och Modo lämnade Karlstad iförd matchställen.

– Modo-spelarna hade vett att ta av sig skridskorna innan de lämnade arenan i alla fall, säger Patrick Kipler, Sportbladets man på plats.

Det saknas ett klart och tydligt regelverk för hur den uppkomna situationen ska hanteras – och därför kan beslutet komma att bli prejudicerande vid liknande situationer i framtiden.

Beslut söndag eftermiddag

Klockan tolv träffas Tommy Töpel, Hockeyligan, LG Karlsson, tävlingschef för hockeyförbundet samt representanter för Färjestad och Modo för att diskutera igenom situationen.

Beslutet väntas komma någon gång under söndagseftermiddagen.

Polisen i Karlstad håller presskonferens vid 20-tiden.

Mer om dagens elitseriehockey:

Rickard Westman

ARTIKELN HANDLAR OM