”Henke” storspelade – hyllades av fansen

Publicerad 2015-04-05

”Riktigt kul att spela för fansen igen”

NEW YORK. När bara minuter återstod bestals han något försmädligt på nollan.

Men Henrik Lundqvists återkomst till Madison Square Garden blev ändå en strålande påskfest.

Rangers slog ärkerivalen Devils med 6-1, han stoppade 35 skott och ”HEN-RIK”-ramsorna ekade i den legendariska gamla hallen.

– Det var riktigt kul att spela för fansen igen och stödet betyder väldigt mycket när man varit borta så länge, säger målvaktsstjärnan till Sportbladet.

Efter tre starter på bortaplan gjorde Henrik Lundqvist alltså comeback på Madison Square Garden i natt – och mötte de hängivna fansen för första gången sedan andra februari.

Och återkomsten blev en enda lång, yster påskdans.

Rangers körde över Devils med 6-1, han agerade själv i det närmaste perfekt i kassen – och när 35 räddningar var förda till handlingarna ekade den klassiska ”HEN-RIK”-ramsan under Gardens välvda tak.

– Det var en rätt svår match, trots att vi vi gjorde så många mål framåt. De sköt mycket och hade en hel del chanser, framförallt i första perioden, säger den 33-årige stjärnan när vi möter honom efteråt.

”Kul att spela för fansen igen”

– Men det kändes bra. För varje period kommer jag ett steg närmare där jag vill vara. Jag blir mer och mer bekväm och behöver inte längre jobba lika hårt för att hitta rätt känsla. Det gör förberedelserna mycket enklare.

Det enda lilla sura i påskaftonens derby var att Devils, genom finländaren Tuomo Ruutu, till slut lyckades i de desperata försöken att spräcka svenskens nolla.

Men det hann inte mer än hända förrän hela Garden reste sig upp och förenades i kvällens mest högljudda ”HEN-RIK”-kör.

– Det var ett tag sedan senast, så det var riktigt kul att spela för fansen igen och stödet de visar betyder väldigt mycket när man varit borta så länge, säger han.