Varnar NHL-stjärnan efter fula slashingen

Publicerad 2015-04-17

Montreals PK Subban friades av NHL – då hotar Ottawa ta saken i egna händer

NEW YORK. Inbördeskrig har utbrutit i Kanada.

Och media eldar på.

Inför andra ronden mellan Canadiens och Senators består tidningen Ottawa Suns förstasida enbart av en bild på busen Chris Neil – och rubriken ”Se upp, P.K”...

Ottawa Suns framsida i dag.

Stanley Cup-serien mellan grannarna Montreal Canadiens och Ottawa Senators hann inte mer än börja förrän den spårade ur.

– Det är ett lätt val för ligan. Antigen stänger man av P.K Subban eller så slashar vi en av deras bästa spelare och får fem minuters utvisning, dundrade Senators-coachen Dave Cameron efter onsdagens inledande rond då Canadiens-stjärnan Subban fick matchstraff för att han huggit rookie-sensationen Mark Stone över armarna med sin klubba.

Dagen efter kunde man kanske tro att känslorna skulle svalna en smula.

Men icke.

Har mikrofraktur

För det första visade det sig att Stone har en så kallad mikrofraktur i ena handleden och kanske inte kan spela vidare i serien.

För det andra valde NHL att inte alls stänga av Subban.

Därmed närmar sig upprördheten i Ottawa kokpunkten.

– Subban hade hotat Stone tidigare under matchen och visste vad han gjorde. Jag blir så förbannad över att han får spela vidare. Det är vår bästa spelare han skadat, rasade general managern Bryan Murray vid en presskonferens i Montreal.

Inte tycks coach Cameron ångra sitt hot om vedergällning heller.

Kan låta busen spela

Tvärtom, han gör sig redo att matcha Chris Neil – ökänd buse – för första gången på en månad.

Och nu ger sig alltså även media in i konflikten.

Ottawa Sun, den kanadensiska huvudstadens största tidning, går under fredagen till storms med en förstasida som bara består av en bild på just Neil och rubriken ”Heads up, P.K” (ungefär ”Se upp, P.K”).

”Då fullföljer jag”

Och den Chris Neil hymlar själv inte om varför han ska vara med i nästa match.

– Om Subban kommer åkande med huvudet nere, då fullföljer jag tacklingen på honom. Så ger man igen, säger han till tidningen.

Att den omsusade Montreal-backen själv bestämt förnekar att han hotat någon och svär på att han inte försökte skada Stone verkar inte betyda något.

Det är krig nu.

Och det fortsätter kommande natt med match nummer två – kallad en ”must-see happening” över hela Kanada.