Fick idén från NHL

Av: Jonas Gustavsson

Publicerad:

Storstjärnornas kameraträning hjälpte Schremp att hitta rätt: ”Det har gett en positiv effekt”

1 av 4 | Foto: Foto: BILDBYRÅN
FICK SPELA – MÅL DIREKT Skellefteås forward Rob Schremp har varit petad och inte spelat på sex raka slutspelsmatcher. Men i går fick han chansen och satte 3–0-målet bakom Växjös målvakt Christopher Nihlstorp.

Tillbaka på isen efter sex matcher på läktaren – då slog Rob Schremp till direkt.

Och tackade sin nya kameraträning.

– Jag såg att några killar i NHL använt den, säger amerikanen.

Skellefteå har varit sylvasst i power play under slutspelet, men i den första finalmatchen mot Växjö sumpade de tvåfaldiga mästarna fem överlägen och förlorade med 1–2.

Därför valde coacherna att plocka in power play-specialisten Rob Schremp, 29, i laget efter sex matcher på läktaren.

Amerikanen, som gjorde sin blott andra match i slutspelet, tackade för det genom att punktera den andra finalen med sitt 3–0-mål, inprickat bara 29 sekunder in på lagets första power play i matchen.

Femte hålet – svårt

– Det var skönt att se den gå in, varje gång man är på isen så vill man vara med och bidra, säger Schremp om skottet som såg ut att slinka in enkelt under Cristopher Nihlstorp.

– Men jag sköt ett hårt slagskott på ett ”soft” ställe på målvakten. Att ta en hård puck i femte hålet är svårt för alla målvakter.

Får du lira nästa match?

– Det är klart jag vill spela. Det handlar om lagets bästa i första hand, men den här matchen var nog positiv för mig. Får jag inte spela så tränar jag hårt i stället. Det är mycket fokus på mig och min situation, men vi har 15 bra forwards och jag kan inte säga att jag ska spela i stället för någon annan för alla är riktigt vassa.

”Sköt 500 puckar”

Coachen Hans Wallson var nöjd med Schremp-­leveransen.

– Vårt power play var väl sådär, men Rob gjorde det han skulle så vi är nöjda, säger han och avslöjade att Schremp specialtränat.

– Han stod ensam på träning med en kamera och sköt 500 puckar på en högerplockande plastmålvakt för att få in känslan, och det gav resultat.

Schremp skaffade en kamera att använda på hjälmen för ett par veckor sedan och den har han använt flitigt.

”Tar tid”

– Coacherna låter mig ha den på träningarna och jag kollar bland annat in hur jag ska förfina skottet och tekniken. Den har verkligen hjälpt mig att bli bättre. Att se spelet från den vinkeln ger nya dimensioner.

Var fick du den idén?

– Jag såg att några killar i NHL använt den. Bland annat Patrick Kane, Jonathan Toews och Tyler Seguin. Det motiverade mig att testa. Det har gett en positiv effekt.

Tror du fler kommer börja göra samma sak?

– Det vet man aldrig. Nya saker tar tid att etablera. Vi får se.

Är du inte sugen att använda den under en match?

– Jo, verkligen. Men den jag har nu kan trilla av så det är inte aktuellt.

Publicerad: