Vladimir Tarasenko

Superstjärnor klara för ryska VM-laget

Av: 

Erik Karlsson

Adam Bäck

HOCKEY

NHL-stjärnorna duggar tätt i årets VM.

Nu står det klart att Ryssland förstärker truppen med Jevgenij Malkin, Vladimir Tarasenko och Nikolaj Kulemin, skriver rysk media.

Den ena stjärnan efter den andra tackar just nu ja till VM. Sidney Crosby har lämnat klartecken precis som finske målvakten Pekka Rinne och så sent som i dag förstärktes det svenska laget av succérookien Filip Forsberg.

Och ryska laget vill inte vara sämre. Samtidigt som de presenterade att Ilja Kovaltjuk kommer bli lagkapten för VM-laget så bekräftade det ryska förbundet att laget stärks av tre tunga NHL-spelare.

Två poängsprutor

Största namnet är Pittsburghs Jevgenij Malkin. 28-åringen som nästan alltid kommer och spelar VM har i år gjort 70 poäng på 69 grundseriematcher i NHL.

Trots det är han inte den största poängsprutan av Rysslands nytillskott, den titeln får St. Louis Blues 23-åring Vladimir Tarasenko som stänkt in 73 pinnar under sin andra hela NHL-säsong.

Dessutom kommer New York Islanders Nikolaj Kulemin in i laget. Den 28-årige fysiske forwarden har spelat alla grundseriematcher för Islanders i år och offensivt mäktat med 31 poäng.

– Jag hoppas de här spelarna ska stärka vårt lag i VM, säger ryska team managern Arkady Rotenberg i ett pressmeddelande.

En som däremot tvingas tacka nej till VM-spel på grund av skada är Alexander Radulov.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Vladimir Tarasenko

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Vladimir Tarasenko

NHL

Ishockey-VM

Jevgenij Malkin