”Jag är inte stolt över vad jag sa”

HOCKEY

Martin Sevc om rasistattacken mot Daniel Rahimi

Foto: Martin Sevc.

Färjestad ser allvarligt på rasistattacken från Martin Sevc.

I dag kallades Sevc till ett möte med Färjestads sportchef Thomas Rundqvist för att förklara sig.

– Jag är inte stolt över vad jag sa, säger Sevc.

– Vi ser oerhört allvarligt på det inträffade, säger Färjestads klubbdirektör Håkan Loob.

Färjestads tjeckiske back Martin Sevc, 30, fick matchstraff i mötet med HV71, efter att han, enligt uppgifter till Sportbladet, upprepade gånger sa ”din jävla zigenare” till HV-backen Daniel Rahimi, 24, som har iranska rötter.

I morse kallades Sevc till ett möte med Färjestads sportchef Thomas Rundqvist för att gå igenom vad som sagts på isen och i spelargången.

– Färjestad accepterar inga som helst rasistiska åsikter inom föreningen, och vår fortsatta utredning får visa vad som egentligen har hänt och vilka konsekvenser det ska få, säger Rundqvist i ett pressmeddelande.

Färjestad ska utreda saken

Sevc fick ”match penalty”, vilket innebär att han automatiskt är avstängd nästa match. Nu är frågan om hockeyförbundets disciplinnämnd straffar Sevc ytterligare och om han till och med kan hamna i civil domstol, eftersom han kan ha gjort sig skyldig till hets mot folkgrupp.

Färjestad kommer att göra en grundlig intern och extern genomlysning av vad som hänt i fallet och hoppas kunna göra HV71 delaktiga.

– Vi hoppas givetvis att de vill hjälpa oss att bringa klarhet i det här, säger Håkan Loob i ett pressmeddelande.

”Blev provocerad”

Loob informerade i dag delar av styrelsen om detaljerna och klubbens åtgärder.

– Vi kommer inte att spara någon möda för att få klarhet i alla detaljer här. Vi vill skapa oss en helhetsbild från alla inblandade, spelare, ledare, domare och motståndare. Vi ser oerhört allvarligt på det inträffade, säger Loob.

Martin Sevc är ångerfull:

– Jag är inte stolt över vad jag sa och ordvalet kanske inte var det bästa, men jag får som utländsk spelare höra både det ena och det andra där ute på isen och det fanns sådana kommentarer även den här gången, säger Sevc i ett pressmeddelande.

– Han är naturligtvis ångerfull över sitt ordval samtidigt som han blev provocerad av Rahimi, säger sportchefen Thomas Rundqvist, enligt Värmlands Folkblad.

ARTIKELN HANDLAR OM