Färjestad petar Salak

HOCKEY

”Helt rätt beslut”

Foto: Alexander Salak får inte spela i kväll.

Alexander Salak har varit Färjestads givne förstemålvakt under säsongen.

Nu petas han.

I kväll vaktar Christopher Nihlstorp FBK-målet.

– Helt rätt beslut, säger Petter Rönnquist.

Alexander Salak har varit Färjestads förstemålvakt under säsongen. Men han skadades i vintras och tvingades till två långa uppehåll på grund av sin skadade axel.

Så sent som för två veckor sedan avslöjade Sportbladet att axeln är så svårt sargad att den kan hoppa ur led när som helst.

”Starkt målvaktspar”

Om det är det som är anledningen är oklart, men i kväll valde Färjestad oväntat att ställa andremålvakten Christopher Nihlstorp i mål.

Färjestads tränare Tommy Samuelsson påstår dock att det inte är anledningen till att han är petad. Inte heller att anledningen är de fyra insläppta målen i den första finalen.

– Absolut inte. Vi har ett riktigt starkt målvaktspar och "Torpet" har spelat strålande, framför allt på bortaplan, säger han till TV4.

”Inte övertygat”

TV4:s expertkommentator Petter Rönnquist tycker att Samuelsson gör helt rätt.

– Jag förstår bytet även om det är emot mina principer att ändra ett vinnande lag. På nåt sätt har Alexander Salak inte övertygat, han har inte varit matchvinnare i en enda match i slutspelet. Helt rätt beslut, säger han.

Att ställa Nihlstorp i mål var dock inget vinnadrag. Skellefteå vann matchen, efter att Jimmie Ericsson avgjort i den 98:e (!) minuten.

ARTIKELN HANDLAR OM